4-8 Οκτωβρίου: Το 2ο Φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο Σικάγο

Έναρξη με τον "Άδικο κόσμο" και καλεσμένο τον Αλεξάντερ Πέιν

4-8 Οκτωβρίου: Το 2ο Φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο Σικάγο
​Ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, συνολικά 19 ελληνικές ταινίες, παραγωγής των δύο τελευταίων ετών, θα προβληθούν στο 2ο Φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου του Σικάγου, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 4 έως και τις 8 Οκτωβρίου.
Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με τον «Άδικο κόσμο» του Φίλιππου Τσίτου, που έιναι και η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τις υποψηφιότητες ξενόγλωσσης ταινίας των φετινών Όσκαρ.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα προβληθούν η σατιρική ταινία «Απ’ τα Κόκαλα Βγαλμένα» του Σωτήρη Γκορίτσα, τα «Κωλόπαιδα» του Στέλιου Καμμίτση, ο «Σούπερ Δημήτριος» του Γιώργο Παπαϊωάννου, ο «Παράδεισος» του Παναγιώτη Φαφούτη, ο «Νόστος» του Νικόλα Πανουτσόπουλου και το «Αγαπητέ Πρόγονε» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη.
Ακόμη θα προβληθούν η νέα ταινία-ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ, «Φιλιά εις τα παιδιά», που είναι αφιερωμένη σε πέντε μικρά Εβραιόπουλα στην Ελλάδα που σώζονται στη γερμανική κατοχή, το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Νίκου Νταγιαντά «Σαγιόμι», συμπαραγωγής ΕΡΤ και ARTE, που αναφέρεται στην ιστορία μιας μικρής που υιοθετήθηκε από τον παππού της σε πολύ μικρή ηλικία και μεγάλωσε σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ιαπωνίας, χωρίς να γνωρίζει τους γονείς της.
Επίσημος καλεσμένος στο φετινό φεστιβάλ είναι ο διακεκριμένος Ελληνο-αμερικανός σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν, το οποίο θα ρίξει την αυλαία του με την ταινία «Fish n' Chips», του Ηλία Δημητρίου.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top