Έρχεται το… Chicago στην Αθήνα

Η Μαρινέλλα σε ρόλο έκπληξη

Έρχεται το… Chicago στην Αθήνα

Το πασίγνωστο μιούζικαλ που στη διάρκεια της θεατρικής του πορείας στο Μπρόντγουαιη κέρδισε έξι βραβεία Τόνι, δυο Ολιβιέ και πέντε κριτικών, ενώ απέσπασε και το grammy για το καλύτερο άλμπουμ το 1998, πραγματοποιώντας 6.472 συνολικά παραστάσεις, ξεκινά και στην Αθήνα.

Με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, τη Σμαράγδα Καρύδη, την Τάνια Τρύπη και τον Αντώνη Λουδάρο να κρατούν το «τιμόνι» επί σκηνής κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σταμάτη Φασουλή, το μι��ύζικαλ που έχει αποθεωθεί όπου και αν έχει ανέβει, ξεκινά την θεατρική του πορεία στις 27 Οκτώβρη στο θέατρο Παλλάς.

Μεγάλη έκπληξη και σημαντική συμβολή το όνομα της Μαρινέλλας που θα καθηλώσει το κοινό, στο ρόλο της μάμα Μόρτον. Εξάλλου η μεγάλη κυρία του τραγουδιού έχει συνεργαστεί και άλλες φορές με τον Σταμάτη Φασουλή και του έχει φυσικά μεγάλη εμπιστοσύνη για όλο το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Οι χορογραφίες έγιναν από τον Φωκά Ευαγγελινό και η ενορχήστρωση- μουσική διδασκαλία από τον Αλέξη Πρίφτη.

Τα σκηνικά έκαναν οι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης, τα κοστούμια η Ντενη Βλαχιώτη και τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος. Συνολικά συμμετέχουν 14 ηθοποιοί, χορευτές και δεκαμελής ορχήστρα.​

Πρόκειται για το κορυφαίο από τα μιούζικαλ με μια αυθεντική τζαζ ιστορία που εκτυλίσσεται την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και συνδυάζει τον έρωτα, την κωμωδία, τη μοιχεία, το δράμα, σατιρίζοντας τη «δικαιοσύνη», «τον κρατικό φαρισαϊσμό» αλλά και τη «μίζα» κάθε μορφής. Φόνοι, βία και διαφθορά, εκρηκτικά χορευτικά και δυνατά τραγούδια ξεσηκώνουν και συναρπάζουν τους θεατές σε όλο τον κόσμο.

Το Chicago ανέβηκε για πρώτη φορά το 1975 στο Μπρόντγουαιη και συμπλήρωσε 936 παραστάσεις. Η σκηνοθεσία και οι πρωτοποριακές χορογραφίες που έμειναν στην ιστορία είχαν την υπογραφή του Bob Fosse. Το κοινό το χειροκρότησε με ενθουσιασμό για δύο χρόνια και λόγω αυτής της μεγάλης του επιτυχίας ανέβηκε και πάλι το 1996 και το 1997 σε δύο σκηνές κατακτώντας τον τίτλο του τέταρτου μακροβιότερου μιούζικαλ. Την ίδια εξαιρετική διαδρομή είχε και στο West End του Λονδίνου αφού παιζόταν από το 1997 έως και την 1η Σεπτεμβρίου 2012 που δόθηκε η τελευταία παράσταση. Μάλιστα μέχρι σήμερα συνεχίζεται στο Ambassador Theatre στη Νέα Υόρκη.

Βέβαια το 2002 έγινε ταινία σε σκηνοθεσία και χορογραφίες του Μπομπ Μάρσαλ με την Κάθριν Ζετα Τζοουνς, την Ρενέ Ζελβέγκερ και τον Ριτσαρντ Γκιρ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, κερδίζοντας έξι όσκαρ, ανάμεσα σε αυτά και αυτό του καλύτερου μιούζικαλ που μέχρι τότε ανήκε στο «Oliver» από το 1969. Το Chicago έχει παρουσιαστεί σε μεγάλα θέατρα σε όλο τον κόσμο από την πόλη του Μεξικού μέχρι τη Μόσχα και από το Σάο Πάολο μέχρι τη Νότιο Αφρική.

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη τύπου.​

Της Κατερίνα Γεωργίου

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top