Ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Μωάμεθ στην Ακρόπολη!

Πλήθος αιτημάτων για κινηματογράφηση σε αρχαία ελληνικά μνημεία

Ντοκιμαντέρ για τη ζωή το�� Μωάμεθ στην Ακρόπολη!

​Από την Ακρόπολη θα περάσει ο Μωάμεθ ο Β΄, αφού έπειτα από αίτημα της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης TRT, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο χορήγησε άδεια κινηματογράφησης και φωτογράφισης.

Τα γυρίσματα θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του Μωάμεθ Β΄, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Αθήνα τον Αύγουστο του 1458 και σύμφωνα με τους ιστορικούς είχε επηρεαστεί από την ομορφιά και τη δόξα της αρχαίας πόλης.
Οι χώροι που θα γίνουν τα γυρίσματα είναι στους αρχαιολογικούς πεζοδρόμους Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αποστόλου Παύλου και Αδριανού εντός του Σεπτεμβρίου, αλλά και στο Φετιχιέ Τζαμί της Ρωμαϊκής Αγοράς.
Ωστόσο, και άλλες κινηματογραφικές παραγωγές θα κάνουν τα γυρίσματα τους στην Αθήνα. Φόντο την Ακρόπολη και τη Ρωμαϊκή Αγορά θα έχει το θρίλερ «Δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου», με τους ηθοποιούς Βίγκο Μόρτενσεν και Κίρστεν Ντανστ να βρίσκονται στην Αθήνα από τις 14 έως τις 17 Οκτωβρίου.
Ακόμη, «Η Κοιλάδα των Ρόδων» του Έλληνα σκηνοθέτη Νίκου Παναγιωτόπουλου, ταινία που βασίζεται στο βιβλίο του Ελβετού φιλέλληνα Πάουλ Αμαντέους Ντήναχ και αναφέρεται στο έτος 3906 μ.Χ. και στην πνευματική πρωτεύουσα του κόσμου, θα κάνει τα γυρίσματα της στην Ακρόπολη στις 5 Νοεμβρίου και περιμετρικά της Ρωμαϊκής Αγοράς στις 5 Οκτωβρίου.
Τέλος, να σημειώσουμε πως πάρα πολλά είναι τα αιτήματα από όλο τον κόσμο για κινηματογράφηση στα σπουδαία ιστορικά μνημεία της Αθήνας που αποτελούν παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιάς.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top