Σπιναλόγκα: υποψήφια στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Υποβολή αιτήματος για τη φετινή λίστα της Unesco

Σπιναλόγκα: υποψήφια στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

​Η Ομάδα Εργασίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ/ΤΑΚ) παρέδωσε το σχέδιο της Σπιναλόγκας και της ευρύτερης χωρικής ζώνης του μνημείου, στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη, ώστε να υποβληθεί αίτημα και να συμπεριληφθεί η Σπιναλόγκα, στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, στον οποίο, μάλιστα, φέτος δεν υπάρχει κάποιο ελληνικό μνημείο.

Έχοντας ολοκληρωθεί τα βασικά στάδια της εργασίας, εκκρεμεί η σύνταξη του φακέλου για να τεθεί σε υποψηφιότητα το μνημείο στη φετινή λίστα της Unesco.

Tο σχέδιο προβλέπει την προστασία του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού πλούτου του νησιού αλλά και της ευρύτερης περιοχής και κυρίως, την ανάδειξη των πολιτιστικών αξιών της Σπιναλόγκας και τη διαφύλαξη της κληρονομιάς του μνημείου.

Η πρώτη φάση της σύνταξης του φακέλου έχει ήδη παραδοθεί, εκτός από το ΤΕΕ - ΤΑΚ, και στην Περιφέρεια Κρήτης, η οποία ανέλαβε την ευθύνη να προωθήσει και να ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία. Το σχέδιο διαχείρισης της Β΄ φάσης αποτελεί την τελική μελέτη της ομάδας εργασίας, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά ενεργειών για τη συντονισμένη και συλλογική διαχείριση του μν��μείου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top