Ήθελαν να κάψουν το ξενοδοχείο: Τρεις εστίες φωτιάς και δύο οι ύποπτοι

Εμπρησμό δείχνουν όλα τα στοιχεία

Από τρεις διαφορετικές εστίες ξεκίνησε η φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη σε ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού, με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο τρία άτομα. 

Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού: Ενδείξεις για εμπρησμό - Βρέθηκαν μπετόνια

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί του αακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής, τρεις διαφορετικές εστίες εντοπίστηκαν σε δύο δωμάτια σε δύο διαφορετικούς ορόφους, ενώ οι έρευνες στρέφονται σε δύο υπόπτους. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι καθαρίστριες που εργάζονται στο ξενοδοχείο είπαν πως δύο άτομα κινούνταν ύποπτα στον 1ο και 2ο όροφο του κτιρίου, λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά. 

Όπως είπαν μάλιστα ήταν πρόσωπα που δεν είχαν ξαναδεί στο ξενοδοχείο. 

Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού: Το είχαν «παγιδεύσει» με εύφλεκτο υλικό

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας, ενώ έχουν καταθέσεις τουλάχιστον 20 – 25 άτομα, πελάτες και εργαζόμενοι του ξενοδοχείου.

Ειδικότερα από τα στοιχεία που εντόπισαν τα στελέχη του ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής εκτιμάται ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Η φωτιά ξέσπασε από τρεις εστίες σε δύο άδεια δωμάτια, το ένα στον πρώτο όροφο και το άλλο στον δεύτερο. Εκεί βρέθηκαν τρία πλαστικά μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό, πιθανότατα πετρέλαιο, τα δύο από τα οποία ήταν καμένα κι ένα αλλοιωμένο πάνω στα στρώματα των κρεβατιών. 

Στον 2ο όροφο βρήκαν δύο ακόμη μπιτόνια γεμάτα με εύφλεκτο υγρό, όπως και ίχνη περιέλουσης στο κλιμακοστάσιο του 1ου ορόφου.

Δικαστικοί επιμελητές θα σφράγιζαν το ξενοδοχείο

Ένα ακόμα στοιχεία που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των αρχών είναι ότι η φωτιά ξέσπασε τη στιγμή που δικαστικοί επιμελητές θα σφράγιζαν το ξενοδοχείο, λόγω οικονομικών οφειλών ενοικίων και θα άλλαζαν τις κλειδαριές. 

Μια γυναίκα διασωληνωμένη – Στο νοσοκομείο δύο ακόμα άνθρωποι

Όπως έχει γίνει γνωστό, μια γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Αττικό Νοσοκομείο, ενώ ένα ακόμα άτομο νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα κι ένα τρίτο με κάταγμα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top