Εορτολόγιο 18 Μαρτίου: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Σε ποιους θα ευχηθούμε σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα και τον Άγιο Εδουάρδο Αγγλίας.

Σήμερα 18 Μαρτίου πέφτει φέτος η Καθαρά Δευτέρα και οι Έλληνες που κρατούν τις παραδόσεις, θα τιμήσουν τα σαρακοστιανά εδέσματα, την κατανάλωση της λαγάνας, αλλά και το πέταγμα του χαρταετού!

Καθαρά Δευτέρα: Γιατί τρώμε λαγάνα και πετάμε χαρταετό;

Με την Καθαρά Δευτέρα ξεκινάει η Σαρακοστή για την Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ ταυτόχρονα σημαίνει το τέλος των Αποκριών. Η Καθαρά Δευτέρα ονομάστηκε έτσι γιατί οι Χριστιανοί «καθαρίζονται» πνευματικά και σωματικά. Είναι μέρα νηστείας αλλά και μέρα αργίας για τους Χριστιανούς.

Κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα οι Έλληνες τιμούν τα έθιμα της ημέρας. Μέσα σε αυτά είναι και το πέταγμα του χαρταετού / Φωτογραφία: eurokinissi

Σήμερα γιορτάζουν οι:

  • Εδουάρδος, Έντουαρντ, Έντυ

 

Ανατολή ήλιου: 06:30

Δύση ήλιου: 18:35

Διάρκεια ημέρας: 12 ώρες 4 λεπτά
Σελήνη 8.6 ημερών

 

Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης (Global Recycling Day) καθιερώθηκε το 2018 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαρτίου με πρωτοβουλία του Παγκοσμίου Ιδρύματος Ανακύκλωσης (Global Recycling Foundation), που εδρεύει στο Λονδίνο.

Ο σκοπός της είναι να αναδείξει τη συμβολή της ανακύκλωσης στη διατήρηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων του πλανήτη μας και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Παράλληλα, στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και τους πολιτικούς ηγέτες του κόσμου ν’ αναλάβουν δράσεις που ενισχύουν την ανακύκλωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top