Πύρρος Δήμας: Τα χρυσά μετάλλια, η απώλεια και ο νέος έρωτας

Ο χρυσός ολυμπιονίκης θα γίνει μπαμπάς για πέμπτη φορά

«Πύρρος, με το μικρό μου όνομα»: Βιβλίο για τη μυθική πορεία του μεγάλου Ολυμπιονίκη της άρσης βαρών / βίντεο open

Σαν σήμερα στις 26 Νοεμβρίου του 1999, στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος άρσης βαρών στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Πύρρος Δήμας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αρασέ με 182,5 κιλά, κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ, το χάλκινο στο ζετέ και το αργυρό στο σύνολο με 387,5 κιλά στην κατηγορία των 85 κιλών.

Η επική κούρσα του Κώστα Κεντέρη - Τι δουλειά κάνει σήμερα ο Ολυμπιονίκης

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pyrros Dimas (@pyrrospyrros)

Ο Πύρρος Δήμας είναι από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές της άρσης βαρών, ο οποίος έγινε τρεις φορές χρυσός (Βαρκελώνη 1992, Ατλάντα 1996 και Σίδνεϊ 2000) και μία φορά χάλκινος στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Είναι ο μοναδικός έως σήμερα Έλληνας αρσιβαρίστας με τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια κι ένα χάλκινο, ισοφαρίζοντας τον Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου στα χρυσά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000.

Τα μετάλλια είναι σαν τα παιδιά σου, τα αγαπάς όλα το ίδιο

Το 2009 εισήχθη στο Hall of Fame της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών. Το χρονικό διάστημα 2012 έως 2015 ήταν βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Ήταν έφεδρος αξιωματικός των ελληνικών ειδικών δυνάμεων και αριστούχος απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η μεγάλη απώλεια, το βιβλίο και ο νέος έρωτας

Με την σύζυγό του, Αναστασία, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από 7 χρόνια νικημένη από τον καρκίνο, ο Πύρρος Δήμας απέκτησε τέσσερα παιδιά. Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο «Ενώπιος Ενωπίω», είχε μιλήσει για τη γνωριμία του με τη δημοσιογράφο και για τις δύσκολες στιγμές που έζησε όταν εκείνη απεβίωσε

«Όλα ξεκίνησαν από μια συνέντευξη. Έπαθα. Με το χαμόγελό της, με την ψυχή της με το πώς αντιμετώπιζε τα πράγματα, είχα πάθει πλάκα. Έβλεπες έναν άνθρωπο θετικό σε όλα. Εγώ της έλεγα μπορεί να πάω για μετάλλιο δεν ξέρω και εκείνη μου έλεγε τι δεν ξέρεις, θα πάρεις το χρυσό, είμαι σίγουρη. Ήταν για μένα μεγάλη δύναμη. Σε όλα έπαιξε ρόλο. Ήταν στήριγμα, ήταν δίπλα μου, ήταν μαζί μου σε όλα...»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pyrros Dimas (@pyrrospyrros)

Πύρρος Δήμας: Με την εγκυμονούσα σύντροφό του, Αφροδίτη Σκαφίδα στο γήπεδο

«Με την Αναστασία μεγαλώσαμε μαζί και κάναμε πολλά πράγματα μαζί, που πιστεύω άλλοι άνθρωποι δεν θα τα κάνανε σε τρεις ζωές. Μου χάρισε τέσσερα υπέροχα παιδιά, πολλά μου χάρισε. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα που δεν καταλάβαμε κιόλας. Τρέξαμε τόσο γρήγορα για να το αντιμετωπίσουμε που στο τέλος μαζευτήκαμε ξαφνικά στο σπίτι. Θυμάμαι όταν πήγαμε στο σπίτι μετά το χειρουργείο, σηκωνόταν το βράδυ, όταν κοιμόντουσαν τα παιδιά και έκλαιγε μόνη της. Την άφησα δυο, τρεις μέρες να το χωνέψει όλο αυτό. Κάποια στιγμή της λέω, "δεν γίνεται άλλο αυτό το πράγμα που κάνεις. Είναι κακό. Δεν βοηθάς τον εαυτό σου, δεν βοηθάς ούτε τα παιδιά ούτε και μένα". "Θα πεθάνω" μου λέει. "Και εγώ θα βγω αύριο στους δρόμους και μπορεί να τρακάρω με μια νταλίκα και να πεθάνω. Κανείς δεν ξέρει πότε θα πεθάνει "απάντησα". Από εκείνη την ημέρα ήταν σε όλα μια μαχήτρια, έδωσε αγώνα με χαμόγελο. Αξιοπρεπέστατος αγώνας. Τι να πω… Δεν έχω λόγια».

Τέσσερα χρόνια μετα τον θάνατο της Αναστασίας, ο Πύρρος Δήμας βρήκε ξανά τον έρωτα, στα μάτια της αθλήτριας Αφροδίτης Σκαφιδά, ενώ για ό,τι αφορά την προσωπική του ζωή, ο Πύρρος Δήμας είχε δηλώσει πριν από κάποιο διάστημα: «Δε με νοιάζει τι θα πει ο κόσμος. Προχωράμε στη ζωή, στην επόμενη μέρα. Είμαι καλά και αυτό έχει σημασία». 

Δάκρυσε ο Πύρρος Δήμας: “Έφυγε” αλλά με έβλεπε από ψηλά και με ακολουθούσε

Για πέμπτη φορά μπαμπάς - η σχέση του με την Αφροδίτη Σκαφιδά

Η Αφροδίτη Σκαφίδα είναι γνωστή στον χώρο του αθλητισμού αρκετά χρόνια, καθώς είναι αθλήτρια του στίβου που αγωνίζεται με την ομάδα του Ολυμπιακού. Τον Νοέμβριο του 2021 εθεάθη με τον Πύρρο Δήμα πρώτη φορά σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, αλλά και σε ένα πάρτι της ίδιας χρονιάς. 

Παρά το μεγάλο ενδιαφέρον των ΜΜΕ, οι δυο τους κράτησαν από την πρώτη στιγμή χαμηλό προφίλ και μιλούν ελάχιστα για τη σχέση τους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pyrros Dimas (@pyrrospyrros)

 

Τον Οκτώβριο του 2022, ο ολυμπιονίκης είχε κάνει μια σπάνια αναφορά στη νέα του σύντροφο, εκφράζοντας το παράπονό του: «Δόξα τω Θεώ, είμαστε καλά. Στενοχωριέμαι, γιατί η Αφροδίτη συμμετείχε σε ένα παιχνίδι και οι περισσότεροι την ξέρουν από εκεί».

Το ζευγάρι είναι ευτυχισμένο. Η Αφροδίτη, μάλιστα, ετοιμάζεται να γίνει μητέρα για πρώτη φορά, ενώ ο Πύρρος δήμας θα γίνει μπαμπάς για πέμπτη φορά.

Το 2004 μπορεί να μην πήρα το χρυσό, αλλά ο κόσμος για 13 λεπτά μου χάρισε το χρυσό, Πύρρος Δήμας

«Δεν υπερβάλλω λέγοντάς σου πως έχω ζήσει τέσσερις ολόκληρες ζωές»

Τέλος, πριν από έναν χρόνο ο σπουδαίος αθλητής αποφάσισε να γράψει τη βιογραφία του, αφού μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 κρέμασε τα παπούτσια του. Κυκλοφορεί με τον τίτλο: «Πύρρος - Με το μικρό μου όνομα».

Μάλιστα, είχε δηλώσει: «Δεν είναι εύκολο να λες τα εσώψυχα σου σ’ ένα βιβλίο».

Το βιβλίο περιέχει μία σειρά από στιγμές από τη ζωή του, όπως τις έζησε ο Πύρρος Δήμας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top