Παντελίδης: Πώς έγινε το τροχαίο - Ποιος οδηγούσε τελικά το τζιπ

Η μοιραία βόλτα με τη Μίνα Αρναούτη και τη Φρόσω Κυριάκου

Παντελής Παντελίδης: 8 χρόνια χωρίς τον λαϊκό τραγουδιστή - Το μυστικό που αποκαλύφθηκε μετά το πρόωρο τέλος / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Οκτώ χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ο Παντελής Παντελίδης έχασε τη ζωή του σε ένα τραγικό τροχαίο, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου 2016.

Ελένη Χατζίδου: Η συγκινητική εξομολόγηση για τον Παντελή Παντελίδη

Πώς έγινε το τροχαίο του Παντελίδη

Έπειτα από μια βραδιά διασκέδασης, ο Παντελής Παντελίδης, μαζί με δύο φίλες του, τη Μίνα Αρναούτη και τη Φρόσω Κυριάκου μπαίνουν στο αυτοκίνητό του με σκοπό να επιστρέψει τα κορίτσια σπίτι τους και ο ίδιος στο δικό του.

Στις 08:10 και λίγα χιλιόμετρα μετά το σπίτι, όπου έπαιζε χαρτιά η παρέα του τραγουδιστή, το αυτοκίνητο ενώ κινούταν στη γέφυρα που οδηγεί από το παλιό αεροδρόμιο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και κατέληξε στο πρανές.

Λίγα λεπτά μετά, η  πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ φθάνουν στο σημείο και αρχίζουν τον απεγκλωβισμό των επιβατών. Η Φρόσω Κυριάκου ενημερώνει τους ανθρώπους που έχουν έρθει να τη βοηθήσουν ότι ο άνδρας στο αυτοκίνητο είναι ο τραγουδιστής Παντελίδης.

Στο πίσω κάθισμα του τζιπ του βρέθηκε η Μίνα Αρναούτη. Ο σοβαρός τραυματισμός της ήταν τέτοιος που χρειάστηκαν 17 χειρουργικές επεμβάσεις, για να αποκατασταθεί η υγεία της. 

Το κατεστραμμένο αυτοκίνητο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης / Eurokinissi

Αφού οι τεχνικοί της τροχαίας απεγκλώβισαν τον Παντελή Παντελίδη από το όχημα, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Παντελής Παντελίδης: Στην εντατική, σε κρίσιμη κατάσταση, ο πατέρας του

Η οικογένειά του βυθίστηκε στο πένθος και έως σήμερα υποστηρίζει ότι δεν οδηγούσε εκείνος τη μοιραία μέρα.

Οι εκδηλώσεις αγάπης και οδύνης που ακολούθησαν τις επόμενες μέρες ήταν συγκλονιστικές. Χιλιάδες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μια λαοθάλασσα κόσμου στο πλευρό της οικογένειάς του να τον αποχαιρετά και να τον συνοδεύει στην τελευταία του κατοικία στις 20 Φεβρουαρίου στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νέα Ιωνία.

Ραγίζει καρδιές η μητέρα του Παντελή Παντελίδη ανήμερα των γενεθλίων του

Ποιος τελικά οδηγούσε το τζιπ όταν συνέβη το μοιραίο τροχαίο;

Η συνεπιβάτις Φρόσω Κυριακού, στην κατάθεσή της ανέφερε ότι οδηγός του οχήματος ήταν ο Παντελής Παντελίδης και ότι δευτερόλεπτα πριν από την πρόσκρουση, εκείνος έγειρε στο κάθισμα της συνοδηγού, όπου καθόταν εκείνη. Όπως λένε οι αξιωματικοί της Τροχαίας, ίσως να έγειρε επειδή αποκοιμήθηκε ή λιποθύμησε από την κούραση. Από την έρευνα της Τροχαίας προέκυψε ακόμη ότι τόσο ο τραγουδιστής όσο και η Φρόσω Κυριάκου δε φορούσαν ζώνες ασφαλείας. 

Εισαγγελέας Πρωτοδικών: Ο Παντελίδης οδηγούσε όταν συνέβη το τροχαίο - Στο αρχείο η υπόθεση

Τον Οκτώβριο του 2017 στο πόρισμά του, ο πραγματογνώμων που επιλήφθηκε της υπόθεσης ήταν κατηγορηματικός: Το DNA που βρέθηκε στο κάθισμα, η θέση και η στάση του θανόντος, καθώς και οι μαρτυρίες αποδεικνύουν ότι ο Παντελής οδηγούσε το αυτοκίνητο. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών αποφάνθηκε ότι οδηγός ήταν ο τραγουδιστής και έβαλε την υπόθεση στο αρχείο.

Τροχαίο Παντελίδη: Οδηγός ήταν ο τραγουδιστής - Στο αρχείο η υπόθεση

Τι λέει ο ιατροδικαστής της οικογένειας Παντελίδη

Στις 20 Ιανουαρίου 2022, ο ιατροδικαστής της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη ήταν κατηγορηματικός στην κατάθεση του ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου, ότι οδηγός του αυτοκινήτου του, δεν ήταν ο ίδιος, όπως είπε, αλλά η Ευφροσύνη Κυριάκου.

Ο ιατροδικαστής επανέφερε τη θέση της οικογένειας Παντελίδη ότι δεν ήταν εκείνος ο οδηγός του οχήματος, καθώς το αλκοόλ που είχε καταναλώσει, δε θα του επέτρεπε να οδηγήσει.

Δίκη Παντελίδη: «Στη θέση του συνοδηγού υπάρχει DNA μόνο του Παντελή»

«Με τέτοιο ποσοστό αλκοόλης, θα καταλάβαινα από χιλιόμετρα ότι δεν είναι ικανός να οδηγήσει. Δε θα μπορούσε να οδηγήσει. Δε θα μπορούσε να βάλει το κλειδί στο αυτοκίνητο και αν το έβαζε, θα έπεφτε μετά από δέκα μέτρα», υποστήριξε ο μάρτυρας. Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, πρόταξε ένα ακόμη στοιχείο, κατά την κρίση του: «Το μόνο ίχνος αίματος που εντοπίστηκε στον αερόσακο του συνοδηγού ανήκε στον τραγουδιστή, ενώ δε βρέθηκε κανένα ίχνος dna της Φρόσως Κυριάκου στην ίδια θέση. «Δεν μπορεί να μην υπάρξει αυτού που καθόταν στην πλευρά του συνοδηγού, ενώ έχει βρεθεί του Παντελίδη» είπε.

Δίκη Παντελίδη: «Ήταν ένα μάτσο κόκκαλα με σωληνάκια και σίδερα»

Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πατέρας της Φρόσως Κυριάκου, ο οποίος υποστήριξε με βεβαιότητά ότι η κόρη του δεν οδηγούσε. 

Μίνα Αρναούτη: Μιλά για τη φιλία της με τον Παντελή Παντελίδη και συγκινεί

Ποιος ήταν ο Παντελής Παντελίδης

Γεννημένος το 1983 στη Νέα Ιωνία, ήταν Έλληνας καλλιτέχνης, λαϊκός τραγουδιστής, στιχουργός, συνθέτης, πρώην ποδοσφαιριστής και υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από τον κόσμο, ο οποίος δεν έχανε την ευκαιρία να γεμίζει το μαγαζί στο οποίο εμφανιζόταν κάθε φορά. 

Ξεκίνησε την καριέρα του το 2002 ως υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, όμως το τραγούδι ήταν αυτό που τον «κέρδισε». Τα βίντεο που αναρτούσε στο Youtube απέκτησαν τεράστια απήχηση και ο ίδιος εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε φαινόμενο στον χώρο του λαϊκού τραγουδιού, με σύντομη, αλλά «πυκνή» καριέρα.

Δίκη Παντελίδη: «Είμαι 1.000% σίγουρος ότι οδηγούσε η Φρόσω Κυριάκου»

Το κοινό τον γνώρισε μέσω του Youtube 

Ο Παντελίδης ξεκίνησε να μοιράζεται το ταλέντο του με τον κόσμο μέσω του Youtube. Βιντεοσκοπούσε τραγούδια που ο ίδιος έγραφε για μια αγάπη που τον είχε πονέσει, τα ερμήνευε παίζοντας κιθάρα και τα μοιραζόταν. 

Οι αναρτήσεις του δεν άργησαν να γίνουν viral. Το 2012 ο Κώστας Μπερτάκης τον έφερε σε επαφή με τον Βασίλη Καρρά και αποφάσισαν να κλείσουν συμβόλαιο για το σχήμα «ΚΑΡΡΑΣ - ΠΑΟΛΑ - ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ». Τότε ο Παντελής Παντελίδης αποφασίζει να παραιτηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό για να ακολουθήσει το όνειρο του που είχε ήδη αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» που κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος.

Ο Παντελής Παντελίδης πάνω στη σκηνή / Eurokinissi

Από τους δίσκους του, ξεχώρισαν τα κομμάτια «Δεν ταιριάζετε σου λέω», «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», και «Λιώμα σε γκρεμό», που τραγουδήθηκαν πολύ. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. 

Δικά του τραγούδια του ερμήνευσαν ο Γιάννης Πλούταρχος («Ναρκοπέδιο η ζωή μου»), η Ειρήνη Παπαδοπούλου («Ο καινούριος έρωτάς σου»), η Πάολα («Τώρα Σέρνεσαι»), η Ελένη Χατζίδου («Χειρότερα» και η Αμαρυλλίς («Διαταγές»). Με τον Βασίλη Καρρά ερμήνευσε σε ντουέτο το τραγούδι του «Για τον ίδιο άνθρωπο μιλάμε».

Πηγή

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top