Tom Cruise: Η δυσλεξία, ο βίαιος πατέρας και η Σαϊεντολογία

Ο Αμερικανός ηθοποιός σήμερα κλείνει τα 61 του χρόνια

Τομ Κρουζ: Αποθεώθηκε στην πρεμιέρα της ταινίας «Επικίνδυνη Αποστολή: Θανάσιμη Εκδίκηση» / βίντεο mega

Τα 61 του χρόνια κλείνει σήμερα ο σπουδαίος ηθοποιός του Χόλιγουντ, Tom Cruise!  Ο ηθοποιός, πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια. Μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια, σε μια καθολική οικογένεια όπου ο πατέρας του ήταν βίαιος. Ο Cruise έχει περιγράψει τον πατέρα του ως «αγγελιοφόρο του χάους».

Τομ Κρουζ: Οι μαμάδες τον ψήφισαν ως τον πιο σέξι ηθοποιό όλων των εποχών

Ο Tom Cruise και ο βίαιος πατέρας του

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Parade τον Απρίλιο του 2006, ο Cruise αναφέρθηκε σε πτυχές των τραυματικών εμπειριών που κουβαλούσε από τα παιδικά του χρόνια αποκαλύπτοντας ότι δεν είχε φίλους:

Ήμουν πάντα το νέο παιδί με τα λάθος παπούτσια, τη λάθος προφορά. Δεν είχα έναν φίλο να του μοιραστώ πράγματα, να τον εμπιστευθώ.

Tom Cruise 3

Να σημειωθεί ότι ο Cruise είχε αλλάξει συνολικά 15 σχολεία, όταν η μητέρα του πήρε τον ίδιο και την αδερφή του εγκαταλείποντας τον βάναυσο σύζυγό της και πατέρα του ηθοποιού. Την κατάσταση επιδείνωνε το πρόβλημα της δυσλεξίας με το οποίο είχε διαγνωστεί από τον ψυχολόγο του σχολείου: «Μου μπήκε η ταμπέλα. Ήμουν μπερδεμένος. Ήταν μια υπέρτατη προσβολή της αξιοπρέπειας μου»

Στην ίδια συνέντευξη, ο Cruise αναφέρθηκε εκτενώς και στον πατέρα του, Thomas Cruise Mapother III, αποκαλώντας ως τύραννο και δειλό που αν κάτι πάει στραβά, θα σε χτυπήσει. Ήταν ένα μεγάλο μάθημα ζωής για μένα, το πώς τη μια θα σε νανούριζε και θα σ' έκανε να αισθάνεσαι ασφαλής και την άλλη θα σε χτυπούσε.

Η τελευταία φορά που ο Tom Cruise είδε τον πατέρα του ήταν σε ηλικία 22 ετών.

Τομ Κρουζ: Έχει να δει την κόρη του 10 χρόνια & πληρώνει διατροφή 400.000$

Tom Cruise 1

Όπως ανέφερε ο ηθοποιός, «Ο πατέρας μου ήταν στο νοσοκομείο πεθαίνοντας από καρκίνο, και θα με συναντούσε υπό την προϋπόθεση ότι δε θα τον ρωτούσα τίποτα για το παρελθόν... Όταν τον είδα να πονάει σκέφτηκα "τι μοναχική ζωή". Ήταν λίγο πριν τα 50. Ήταν πολύ λυπηρό».

Τομ Κρουζ: Με ποια ποπ σταρ φωτογραφήθηκε μετά τη Σακίρα;

Tom Cruise 2

O Tom Cruise και η Σαϊεντολογία

Πολλά έχουν ειπωθεί κι έχουν γραφτεί σχετικά με τον Τom Cruise και τη Σαϊεντολογία.

Ο κάποτε πρόθυμος να γίνει ρωμαιοκαθολικός ιερέας Cruise αποτελεί το δυνατότερο χαρτί και ενδεχομένως το «νούμερο δύο» μιας μυστικιστικής θρησκείας, για την οποία περισσότερα υποθέτουμε παρά γνωρίζουμε στην πραγματικότητα.

Απ' όσα γνωρίζουμε πάντως, ο Cruise ήρθε σ' επαφή με την εκκλησία της Σαϊεντολογίας το 1990 σε ηλικία 28 ετών, μέσω της πρώτης του συζύγου, Μίμι Ρότζερς, υποστηρίζοντας ότι τον βοήθησε να ξεπεράσει το πρόβλημα της δυσλεξίας που αντιμετώπιζε από την παιδική του ηλικία, αλλά και τα τραύματα που κουβαλούσε από τον πατέρα του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top