ΥΠΕΞ ΗΠΑ Μπλίνκεν: Σε τετραμερή με Δένδια και τους ΥΠΕΞ Ισραήλ- Κύπρου 

Συνεργασία 3 + 1 με πολλαπλά μηνύματα τη Δευτέρα 

Δένδιας Μπλίνκεν MDCA

Νέο σημαντικό μήνυμα υπέρ της συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα στέλνουν οι ΗΠΑ, με τη συμμετοχή του ΥΠΕΞ της  υπερδύναμης Άντονι Μπλίνκεν στην τηλεδιάσκεψη της  συνεργασίας «3 + 1», με τη συμμετοχή επίσης του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια και των ΥΠΕΞ της Κύπρου Γιάννη Κασουλίδη και του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ. 

Δένδιας – Μπλίνκεν: Υπέγραψαν τη νέα Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ

Παράλληλα, με τη συνέχιση της συνεργασίας «3+1», τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ, στέλνουν το μήνυμα στην Άγκυρα ότι η μερική εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία, λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία, δεν επηρεάζει την αναβαθμισμένη σχέση των 4 κρατών μεταξύ τους στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.        

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ελληνικού Υπουργείου, Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, τα βασικά ζητήματα τα οποία θα συζητήσουν θα είναι αφενός οι πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Aνατολικής Μεσογείου και η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών και των Ηνωμένων Πολιτειών σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης και της ενέργειας.

Συνομιλία Μητσοτάκη – Μπλίνκεν για την Ουκρανία

Στη Βουλή η Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ  

Την ερχόμενη Tρίτη (10/5/2022) θα συνεδριάσει η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών (MDCA),  η οποία είχε υπογραφεί στην Ουάσιγκτον από τον Νίκο Δένδια και τον Άντονι Μπλίνκεν τον περασμένο Οκτώβριο.

Αποχαιρετισμός στον πρέσβη των ΗΠΑ Πάιατ από Μητσοτάκη και Δένδια

Ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να συναντηθεί επίσης την επόμενη εβδομάδα με τον ελληνικής  καταγωγής νέο πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνη.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top