Σεισμός Τουρκία: Οργή κατά του Ερντογάν για την ολιγωρία

Φωνάζουν για την ελλιπή ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού

Η βαθιά οδύνη και η απόγνωση για την επόμενη μέρα φουσκώνουν το κύμα της οργής των κατοίκων στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

Οι Τουρκοι πολίτες φωνάζουν ότι το κράτος δεν τους φρόντισε, ότι δεν ήταν εκεί εγκαίρως για να σώσει τους ανθρώπους τους.

«Ούτε ένας δούλος του Θεού δεν φάνηκε! Πού είναι αυτή η κυβέρνηση; Πού είναι αυτός ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν; Πού είναι; Πού είναι;», δηλώνει οργισμένος στις κάμερες ένας Τούρκος σεισμόπληκτος.

Συγκίνηση: Μωρό που σώθηκε πιπιλάει το δάχτυλο του Έλληνα διασώστη

Όπως λένε, νιώθουν παρατημένοι και ξεχασμένοι από το κράτος. Ο λυγμός τους για τα παιδιά τους, που χάθηκαν κάτω από τα συντρίμμια, γίνεται δυνατή κραυγή οργής.

Σεισμός Τουρκία: Καρέ καρέ η διάσωση της Αϊρίν από τους διασώστες της ΕΜΑΚ

«Εσείς όταν είναι να κάνετε αυξήσεις στους εαυτούς σας στην βουλή, μαζεύεστε αμέσως. Ενώ για το παιδί μας εδώ, πέρασαν 24 ώρες. Να τραβήξετε και εσείς πόνο για το παιδί σας», καταγγέλλει άλλος σεισμόπληκτος πολίτης.

Στους σεισμόπληκτους ο Ερντογάν – Παραδέχθηκε δυσκολίες στον συντονισμό

Περιτριγυρισμένος από τους άντρες της ασφάλειας του και προφυλαγμένος από τον θυμό των πληγέντων, έφτασε την Τετάρτη, στο Καχραμανμαράς, στο επίκεντρο του σεισμού, ο Τούρκος πρόεδρος.

Σεισμός Τουρκία: Κουρασμένοι αλλά αποφασισμένοι οι Έλληνες διασώστες

Ούτε η εικόνα της ηλικιωμένης κυρίας που έπεσε στην αγκαλιά του κλαίγοντας δεν κατάφερε να αλλάξει το αρνητικό κλίμα εις βάρος του Ερντογάν.  

Ούτε η εικόνα της ηλικιωμένης κυρίας που έπεσε στην αγκαλιά του κλαίγοντας δεν κατάφερε να αλλάξει το αρνητικό κλίμα εις βάρος του Ερντογάν

Ούτε η εικόνα της ηλικιωμένης κυρίας που έπεσε στην αγκαλιά του κλαίγοντας δεν κατάφερε να αλλάξει το αρνητικό κλίμα εις βάρος του Ερντογάν

«Την πρώτη μέρα αντιμετωπίσαμε κάποια ζητήματα αλλά μετά τη δεύτερη, από σήμερα, η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Σεισμός Τουρκία: Η Άγκυρα αποδέχτηκε βοήθεια και από την Κύπρο

Ο Ερντογάν υποσχέθηκε ότι θα χτιστούν όλα από την αρχή σε ένα χρόνο και ότι θα μοιράσει επίδομα 495 ευρώ σε κάθε οικογένεια που επλήγη.

Όμως οι πολίτες που είδαν τα σπίτια τους, που θεωρούσαν ασφαλή, να πέφτουν σαν χάρτινοι πύργοι, δεν αντέχουν και αντιδρούν με κάθε ευκαιρία.

Σεισμός: Θα ζήσει το νεογέννητο που βρέθηκε δίπλα στη νεκρή μητέρα

Όπως έκαναν και εναντίον του υπουργού Γεωργίας, όταν πήγε να επισκεφθεί τα Άδανα.

«Κανείς δεν ήρθε εδώ. Κανείς! Τώρα, μετά από 50 ώρες, σας ήρθε στο μυαλό να έρθετε;», είπε έξαλλος ένας σεισμόπληκτος.

«Κόπηκε» στον αέρα μαρτυρία γυναίκας που κατήγγειλε ολιγωρία του κράτους

Την ίδια ώρα, καμία αμφισβήτηση για την ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού δεν επιτρέπεται στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης. 

Συρία: Σκάβουν με τα χέρια για βρουν επιζώντες

«Εγώ βγήκα από τα χαλάσματα, αλλά η μάνα μου ο πατέρας μου, και ο αδερφός μου είναι μέσα στα χαλάσματα. Περιμένουμε επί μέρες και δεν στέλνουν ούτε ένα όχημα. Οι ομάδες δεν έρχονται. Ο αδερφός μού μου φωνάζει “αδερφή τι γίνεται, σώσε με” αλλά δεν έρχεται κανείς», είπε ζωντανά στον αέρα μια γυναίκα.

Με το που αναφέρθηκε στην ανεπάρκεια των μέσων διάσωσης,  η δημοσιογράφος της γυρνά την πλάτη και συνεχίζει μόνη της, πλέκοντας το εγκώμιο των διασωστών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top