Στόλτενμπεργκ: «Από ουκρανικό πύραυλο η έκρηξη στην Πολωνία»

«Παλιός πύραυλος S-300», λέει ο Πολωνός πρόεδρος

Οι πύραυλοι που έπεσαν σε πολωνικό έδαφος σκότωσαν δύο ανθρώπους / Βίντεο από το κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του Star (16//11)

Την άποψη ότι ο πύραυλος που έπληξε την Πολωνία άνηκε στην ουκρανική αεράμυνα εξέφρασε τόσο ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, όσο και ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα. 

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ επεσήμανε πάντως ότι μπορεί ο πύραυλος που έπεσε στο πολωνικό έδαφος να ήταν ουκρανικός, όμως γι’ αυτό ευθύνεται επί της ουσίας η Ρωσία, η οποία έχει ξεκινήσει αυτόν τον «αδικαιολόγητο» πόλεμο. 

Μπάιντεν: «Πύραυλος της ουκρανικής αεράμυνας έπληξε την Πολωνία»

«Σύμφωνα με την προκαταρκτική μας ανάλυση, το περιστατικό προκλήθηκε πιθανότατα από πύραυλο του ουκρανικού αντιαεροπορικού συστήματος, ο οποίος εβλήθη για την υπεράσπιση του ουκρανικού εδάφους απέναντι στους ρωσικού πυραύλους Cruise», είπε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

Πολωνία πύραυλος

Ουκρανικός είναι σύμφωνα με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Πολωνία ο πύραυλος που έπεσε σε πολωνικό έδαφος

Επανέλαβε επίσης πολλές φορές ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το συμβάν ήταν αποτέλεσμα σκόπιμης επίθεσης της Ρωσίας σε έδαφος του ΝΑΤΟ. 

«Ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία ήταν ουκρανικός», λένε οι ΗΠΑ

«Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ήταν αποτέλεσμα σκόπιμης επίθεσης. Δεν έχουμε ενδείξεις ότι η Ρωσία προετοιμάζει επίθεση κατά του ΝΑΤΟ», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Πολωνία: «Παλιός S-300 ο πύραυλος»

Από την πλευρά του ο Πολωνός πρόεδρος, Αντρέι Ντούντα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βαρσοβία επιβεβαίωσε και αυτός πως ο πύραυλος ήταν πιθανόν ένας ουκρανικός S-300.

Πύραυλοι σε Πολωνία: Για «προβοκάτσια» κάνει λόγο η Μόσχα

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε εμείς και οι σύμμαχοί μας, επρόκειτο για έναν πύραυλο S-300 κατασκευασμένο στην Σοβιετική Ένωση, έναν παλιό πύραυλο, και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι εβλήθη από την ρωσική πλευρά», είπε και συνέχισε:

«Δεν υπάρχουν στοιχεία για εσκεμμένη επίθεση κατά της Πολωνίας. Είναι πολύ πιθανόν ότι εβλήθη από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top