ΠΟΥ: «Το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται πολύ μακριά»

«Βρισκόμαστε σαφώς στα μέσα της πανδημίας»

Το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται πολύ μακριά, δήλωσε σήμερα μια εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), επικαλούμενη μια αύξηση των κρουσμάτων που προκύπτει από τα πιο πρόσφατα εβδομαδιαία στοιχεία του.
Ερωτηθείσα από έναν δημοσιογράφο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της λήξης της πανδημίας, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη, η Μάργκαρετ Χάρις απάντησε ότι «απέχει πολύ από το τέλος».

Κορωνοϊός: Καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού πριν το Πάσχα;

«Βρισκόμαστε σαφώς στα μέσα της πανδημίας», πρόσθεσε η ίδια.

Η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ έχει ήδη ανακοινώσει ότι η οξεία φάση της πανδημίας μπορεί να τελειώσει αυτό τον χρόνο αλλά ότι θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα ικανοποιηθεί ο στόχος για τον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού σε κάθε χώρα, μεταξύ άλλων παραγόντων.

Κορωνοϊός: «Υβριδικά» κρούσματα Deltacron εντοπίστηκαν στη Γαλλία

Έπειτα από πάνω από ένα μήνα μείωσης, τα κρούσματα της COVID ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα να αυξάνονται σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ με lockdown να έχουν επιβληθεί στην Ασία και στην επαρχία Τζιλίν της Κίνας για την ανάσχεση της πανδημίας.

Κορωνοϊός - Κίνα: Προετοιμάζονται τα νοσοκομεία για έκρηξη εισαγωγών

Ένας συνδυασμός παραγόντων ευθύνεται για την αύξηση, περιλαμβανομένης της υψηλά μεταδιδόμενης παραλλαγής Όμικρον και της υποπαραλλαγής της, της BA.2, αλλά και της άρσης των περιοριστικών μέτρων, είπε ο ΠΟΥ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top