Κορωνοϊός - Κίνα: Προετοιμάζονται τα νοσοκομεία για έκρηξη εισαγωγών

Εκατομμύρια άνθρωποι σε lockdown λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα βρίσκονται σε lockdown, τη στιγμή που η πανδημία φαίνεται να αναζωπυρώνεται. Η χώρα πληθαίνει την επιβολή μέτρων καραντίνας χωρίς να είναι σε θέση να εξουδετερώσει την παραλλαγή Όμικρον.

Σήμερα, οι Αρχές προσπάθησαν να «αδειάσουν» νοσοκομειακές κλίνες, προετοιμάζοντας τα νοσοκομεία για μια πιθανή έκρηξη εισαγωγών. 

Αναζωπύρωση κορωνοϊού στην Κίνα - Έκλεισαν τα σχολεία στη Σανγκάη

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε 3.290 νέα κρούσματα στη χώρα, αριθμός μικρότερος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η Κίνα ανακοίνωσε, επισήμως, 5.280 νέα κρούσματα της Covid-19 κατά την διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Ήταν ένας από τους υψηλότερους ημερήσιους απολογισμούς από τον Φεβρουάριο 2020 και την επιβολή lockdown στην Ουχάν, την πόλη όπου εντοπίσθηκε αρχικά η επιδημία για πρώτη φορά.

Αναζωπυρώνεται η πανδημία στην Κίνα / AP Images

Στο Πεκίνο, στο οποίο δεν έχουν ανακοινωθεί παρά έξι νέα κρούσματα, οι κάτοικοι διαπιστώνουν ενίσχυση των ελέγχων των υγειονομικών πάσων.

Από την άνοιξη του 2020, η Κίνα είχε αντιμετωπίσει την επιδημία προσφεύγοντας στην επιβολή αυστηρών μέτρων lockdown, αλλά η παραλλαγή Ομικρον έχει δημιουργήσει τους τελευταίους μήνες πληθώρα εστιών στο σύνολο της χώρας.

Αναζωπυρώνεται η πανδημία στην Κίνα / AP Images

Αν οι αριθμοί της επιδημίας που ανακοινώνονται επισήμως στην Κίνα παραμένουν χαμηλοί σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, παραμένουν αυξημένοι για τα δεδομένα της χώρας.

Η Κίνα δεν έχει καταγράψει επισήμως παρά 120.000 κρούσματα της Covid (εξαιρουμένων των ασυμπτωματικών κρουσμάτων) από τη έναρξη της επιδημίας και δεν έχει ανακοινώσει παρά 4.636 θανάτους. Ο τελευταίος θάνατος που έχει αποδοθεί στον ιό καταγράφηκε επισήμως στις αρχές του 2021.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top