Οι Ουκρανοί οχυρώνουν το Κίεβο - Ζουν μέσα στα καταφύγια στη Μαριούπολη

«Δεν μπορώ να μιλήσω με τη μητέρα μου» λέει Έλληνας στη Μαριούπολη

Οι Ουκρανοί οχυρώνουν το Κίεβο. Στους κεντρικούς δρόμους και στις εισόδους της πόλης, έχουν στηθεί οδοφράγματα από τσιμεντένια μπλοκ, σιδηροκατασκευές και διάφορά άλλα υλικά. 

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες στρατιώτες, πολιτοφύλακες και οπλισμένοι πολίτες, βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ανακόψουν μια ρωσική εισβολή.

 

«Από χθες υπάρχει μία έντονη στρατιωτική κινητικότητα στο κέντρο της πόλης, κάτι που δεν υπάρχει τις προηγούμενες μέρες. Παντού οι στρατιώτες ελέγχουν ποιος περνάει. Από σήμερα έχουν κλείσει και τα πεζοδρόμια. Προσπαθούν να κλείσουν όλους τους κεντρικούς δρόμους για να μη μπουν οι Ρώσοι. Βάζουν αναχώματα, λάστιχα, σκουπιδοτενεκέδες και οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε» δηλώνει ο Τάσος Τσιάμης, κάτοικος της περιοχής, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Ουκρανία: Τελείωσαν οι διαπραγματεύσεις - Δεν υπάρχει εκεχειρία

Προβλέπεται άλλη μία δύσκολη νύχτα στο Κίεβο. Οι Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται ακόμα περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα. 

Μαριούπολη: Χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση οι κάτοικοι ζουν μέσα στα καταφύγια

Η Μαριούπολη βρίσκεται περικυκλωμένη από τις ρωσικές δυνάμεις που συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς, οι πολίτες βρίσκονται στα καταφύγια, ενώ σε όλη την πόλη δεν υπάρχει νερό, ρεύμα και θέρμανση. Ο ομογενής Αλέξανδρος Προτσένκο, ο οποίος βρίσκεται στην Οδησσό, προσπαθεί να επικοινωνήσει με τη μητέρα του, η οποία βρίσκεται στην Μαριούπολη και αρνείται να την εγκαταλείψει.

Ουκρανία: Οι Ρώσοι προσπαθούν να καταλάβουν τους πυρηνικούς σταθμούς

«Ο άμαχος πληθυσμός είναι στα υπόγεια και περιμένει. Βγαίνει όποιος έχει κάποιο μέσο να φορτίσει το κινητό, για να επικοινωνήσει. Δύο – τρεις φορές την ημέρα μπορούν να το κάνουν αυτό. Με την μητέρα μου δεν υπάρχει κάποια επικοινωνία πλέον». 

Οι άνθρωποι ουσιαστικά ζουν μέσα στα καταφύγια, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος. 

Ουκρανία: «Οι Ουκρανοί δεν παραδίνονται» - Νέο διάγγελμα Ζελένσκι

«Σήμερα άρχισαν να τελειώνουν οι προμήθειες στα καταφύγια. Αρχίζει και βγαίνει ο κόσμος για να ψάξει τρόφιμα. Δεν μπορούν να τους βοηθήσουν οι τοπικές αρχές γιατί οι Ρώσοι πυροβολούν ασταμάτητα». 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top