Ουκρανία: Τελείωσαν οι διαπραγματεύσεις - Δεν υπάρχει εκεχειρία

Τι συμφώνησαν οι δύο πλευρές - Θα υπάρξει και τρίτος γύρος συνομιλιών

Ρεπορτάζ του Κώστα Κεχρινιώτη απευθείας από την Μόσχα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star - Όλα όσα έγιναν στον β' γύρο των διαπραγματεύσεων (3/3/22)

Η Ρωσία και η Ουκρανία συμφώνησαν να προχωρήσουν «σύντομα» σε έναν τρίτο γύρο συνομιλιών, ανέφερε ένας Ουκρανός διαπραγματευτής.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι δύο πλευρές κατέληξαν ωστόσο σε μια συμφωνία για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων. Η συμφωνία περιλαμβάνει και μια πιθανή προσωρινή κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των εκκενώσεων.

Ζελένσκι: «Πρέπει να μιλήσω με τον Πούτιν για να σταματήσει ο πόλεμος»

Ο διαπραγματευτής τόνισε πάντως ότι το Κίεβο «δεν έλαβε τα αποτελέσματα που υπολόγιζε» κατά τις σημερινές συνομιλίες.

Σύμφωνα με έναν Ρώσο διαπραγματευτή, τις δηλώσεις του οποίου μετέφερε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο Interfax, συμφωνήθηκε επίσης μια «πιθανή» κατάπαυση του πυρός γύρω από αυτούς τους διαδρόμους.

Ο ίδιος είπε ότι θεωρεί ότι αυτή είναι «ουσιαστική πρόοδος» στις συνομιλίες, κατά τις οποίες συζητήθηκαν «στρατιωτικά και ανθρωπιστικά ζητήματα» αλλά και η μελλοντική πολιτική διευθέτηση της σύγκρουσης.

Ζελένσκι: «Δεν χρειάζονται συμβιβασμοί σε κάθε τι»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα κατά τη συνάντηση του με δημοσιογράφους ότι οι συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας πρέπει να βρουν συμβιβασμούς, σε κάποια θέματα, αλλά όχι σε κάθε τι.    

Νέες δηλώσεις του Πούτιν: «Κανείς δεν θα μας απειλήσει με πυρηνικά»

Είπε επίσης ότι όλα τα θέματα μπορούν να επιλυθούν αν οι συνομιλίες που κάνει η Ρωσία με την Ουκρανία γίνονται σε ισότιμη βάση.  
Ο Ουκρανός πρόεδρος παραδέχθηκε ότι έχουν χάσει μερικές μικρές πόλεις. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top