Τραγωδία στη Μάγχη: Η ιστορία της 24χρονης Μύριαμ που πνίγηκε

Ταξίδευε για να δει τον αρραβωνιαστικό της στη Μεγάλη Βρετανία

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τον θάνατο 24χρονης στο ναυάγιο της Μάγχης/ (28/11/21)

Μια γυναίκα κουρδικής καταγωγής από το βόρειο Ιράκ, η οποία συγκαταλεγόταν στους 27 μετανάστες, που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν τη Μάγχη που χωρίζει τη Γαλλία από τη Βρετανία αυτή την εβδομάδα, έγινε το πρώτο θύμα του ναυαγίου που κατονομάστηκε από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι μετανάστες έχασαν τη ζωή τους όταν η φουσκωτή λέμβος στην οποία επέβαιναν βυθίστηκε καθώς επιχειρούσαν το επικίνδυνο ταξίδι τους την περασμένη Τετάρτη.

Μωρό μεταναστών που πνίγηκε στη Μάγχη βρέθηκε στη Νορβηγία

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη τραγωδία σε μια από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς. Η 24χρονη Μυριάμ Νούρι Μοχάμεντ Άμιν έκανε το ταξίδι αυτό προκειμένου να δει τον αρραβωνιαστικό της, σύμφωνα με μέλη της οικογενείας της και μία στενή της φίλη.

«Όταν έφυγε από το Κουρδιστάν ήταν πολύ χαρούμενη, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα τον συναντούσε», είπε η φίλη του θύματος, η Ιμάν Χασάν, προσθέτοντας ότι ο αρραβωνιαστικός της ζούσε ήδη στη Βρετανία.

Γαλλία: Πνίγηκε ανήλικο αγόρι που προσπάθησε να διασχίσει τη Μάγχη

«Προσπάθησε να έχει μία καλύτερη ζωή, επέλεξε το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά πέθανε», είπε η Χασάν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian η Μαριάμ ήταν σε επικοινωνία με τον αρραβωνιαστικό της κι εκείνος παρακολουθούσε την πορεία της μέσω GPS. H 24χρονη τον διαβεβαίωνε ότι θα καταφέρει να σωθεί, ωστόσο, μόνο δύο άνθρωποι κατάφεραν να επιζήσουν και η ίδια δεν ήταν μεταξύ αυτών. 

Επέζησε από τον καρκίνο και διέσχισε κολυμπώντας τη Μάγχη 4 φορές non stop

Η πρόσφατη αυτή τραγωδία αύξησε περαιτέρω την ένταση στις σχέσεις της Γαλλίας με τη Βρετανία με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να καλεί χθες το Λονδίνο «να σοβαρευτεί» διαφορετικά θα μείνει εκτός των συζητήσεων για την εξεύρεση λύσης στο θέμα των μεταναστευτικών ροών μέσω τη Μάγχης.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top