Μωρό μεταναστών που πνίγηκε στη Μάγχη βρέθηκε στη Νορβηγία

Ταυτοποιήθηκε η σορός του

Ο μικρός Αρτίν

Ο μικρός Αρτίν ήταν μόλις 15 μηνών… Μαζί με την οικογένειά του ξεκίνησε από το Ιράν το μεγάλο ταξίδι για μια καλύτερη ζωή, όμως το νήμα της ζωής του κόπηκε στα παγωμένα νερά της Μάγχης.

Ο μικρούλης μαζί με τα δύο αδέλφια του και τους γονείς τους επιχείρησαν να διασχίσουν με βάρκα το στενό της Μάγχης από τη Γαλλία με προορισμό τη Μεγάλη Βρετανία. Όμως η βάρκα τους βυθίστηκε και όλοι τους χάθηκαν. Η σορός του Αρτίν βρέθηκε την Πρωτοχρονιά σε ακτή της Νορβηγίας και μόλις χθες ταυτοποιήθηκε και ειδοποιήθηκαν οι συγγενείς του παιδιού.

ρούχο προσφυγόπουλου

Η φόρμα που φορούσε ο μικρός Αρτίν όταν πνίγηκε στη Μάγχη - πηγή: Αστυνομία Νορβηγίας

Η νορβηγική αστυνομία μπόρεσε να ταυτοποιήσει το βρέφος μέσω DNA, καθώς τυγχάνει να ζει στη Νορβηγία ένας κοντινός συγγενής της οικογένειας.

Το λείψανο του παιδιού θα μεταφερθεί τώρα στο Ιράν, προκειμένου να ταφεί εκεί.

Το ταξίδι για μια καλύτερη ζωή

Στα τέλη του περασμένου Μαΐου με αρχές Ιουνίου, ο Αρτίν κι η οικογένειά του έφυγαν από το Σαρντάστ στο βορειοδυτικό Ιράν, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Έμειναν για περίπου έναν μήνα στην Τουρκία κι ύστερα ταξίδεψαν για την Ιταλία, όπου έμειναν τρεις εβδομάδες σε πλοίο καραντίνας. Από εκεί έφτασαν στη Δονκέρκη της Γαλλίας, όπου έζησαν υπό άθλιες συνθήκες σε μια σκηνή σε έναν πρόχειρο προσφυγικό καταυλισμό. 

 

 

Στις 27 Οκτωβρίου 202 αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα και ξεκίνησαν το ταξίδι για τη Βρετανία, όμως πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μάγχη. 

Ο μικρός Αρτίν πέρασε τα δύο τρίτα της ζωή του ως πρόσφυγας. Όταν έφυγε από το Ιράν δεν είχε αρχίσει να μιλάει, ενώ τις πρώτες λέξεις πρόλαβε να τις μάθει όσο ταξίδευε. 

Η ιστορία του έφερε στη μνήμη πολλών την τραγική ιστορία του μικρού Αϊλάν από τη Συρία, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός σε ακτή της Τουρκίας.

Στην Αγγλία μέσω θαλάσσης περνούν τα σύνορα τουλάχιστον 1.000 πρόσφυγες κάθε εβδομάδα, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά. Σύμφωνα με την αστυνομία μόνο την περασμένη Κυριακή το κανάλι της Μάγχης ξέβρασε 89 πτώματα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top