Γαλλία: Πνίγηκε ανήλικο αγόρι που προσπάθησε να διασχίσει τη Μάγχη

Ήθελε να φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ένα 16χρονο αγόρι από το Σουδάν πνίγηκε στο στενό της Μάγχης προσπαθώντας να φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι Αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν τον θάνατό του αφού το σώμα του ξεβράστηκε στην παραλία Sangatte της χώρας το πρωί της Τετάρτης.

Η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Priti Patel, έκανε λόγο για «εγκληματικές συμμορίες», οι οποίες σχετίζονται με τον θάνατο του άτυχου 16χρονου. Όπως δήλωσε, βρίσκεται σε επικοινωνία με τη Γαλλία με στόχο να εμποδίσουν τα μικρά σκάφη να εγκαταλείπουν τα παράλια, όταν αυτά προσπαθούν να περάσουν απέναντι.

Ολλανδία: Νεκρός Έλληνας πατέρας- Προσπάθησε να σώσει τον γιο του από καβγά

«Αυτό το τρομερό περιστατικό χρησιμεύει ως βάναυση υπενθύμιση των αποτρόπαιων εγκληματικών συμμοριών και λαθρεμπόρων ανθρώπων που εκμεταλλεύονται ευάλωτα άτομα. Συνεργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι να τους σταματήσουμε» ανέφερε.

Το αγόρι είναι ένας από τους πολλούς μετανάστες που πέθαναν, προσπαθώντας να φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία χρόνια. Την περασμένη εβδομάδα, η Υπηρεσία Προσφύγων του ΟΗΕ (UNHCR) κάλεσε τις βρετανικές και γαλλικές κυβερνήσεις να θέσουν ως προτεραιότητα τις ζωές που χάνονται στο αγγλικό κανάλι.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top