Ο Μπόρις Τζόνσον «πιάστηκε» χωρίς μάσκα σε νοσοκομείο

Έντονες αντιδράσεις - «Έστειλε λάθος μήνυμα»

Μπόρις Τζόνσον

Επικεφαλής στον τομέα της Υγείας στη Μεγάλη Βρετανία επέκρινε τον Μπόρις Τζόνσον επειδή δε φορούσε μάσκα μέσα σε νοσοκομείο. Ανέφερε, συγκεριμένα, ότι έστειλε λάθος μήνυμα σε μια στιγμή που το σύστημα Υγείας βρίσκεται υπό πίεση.

Μ. Βρετανία: «Φιάσκο η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση»

Ο πρωθυπουργός εθεάθη να περπατά στο εσωτερικό του Γενικού Νοσοκομείου Hexham χωρίς μάσκα τη Δευτέρα και να μιλά με το προσωπικό, επίσης, χωρίς κάλυμμα προσώπου.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στη συνέχεια στο Twitter έδειχνε τον Βρετανό πρωθυπουργό σε ένα δωμάτιο με ιατρικό εξοπλισμό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Συνομοσπονδίας NHS, Μάθιου Τέιλορ, δήλωσε την Τρίτη ότι η επιλογή να μη φοράτε κάλυμμα προσώπου αποτελεί «περιττό κίνδυνο», όταν τα ποσοστά μόλυνσης είναι υψηλά.

«Ο πρωθυπουργός είναι μια προσωπικότητα με απίστευτη επιρροή και αυτό που κάνει είναι σημαντικό και νομίζω ότι ήταν ατυχές που τον είδαν σε νοσοκομειακό περιβάλλον να μη φοράει μάσκα», είπε ο Τέιλορ στο Sky News.

«Αυτό το νοσοκομείο, όπως κάθε νοσοκομείο, θα ενθάρρυνε τους ανθρώπους να φορούν μάσκες, όχι μόνο στους θαλάμους αλλά και στο νοσοκομείο ως σύνολο».

Ο Τέιλορ προέτρεψε τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τους κανόνες για τις μάσκες προσώπου και ενθάρρυνε τον κ. Τζόνσον «να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα από το κέντρο».«Αυτό το μήνυμα είναι: το τέλος του Covid είναι ορατό, αλλά το σύστημα υγείας βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση», είπε.

Εγκρίθηκε από τη Μ. Βρετανία το χάπι της Μerck κατά του κορωνοϊού

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντόμινικ Ράαμπ επέμεινε ότι ο Τζόνσον ακολούθησε «όλα τα πρωτόκολλα και τις διαδικασίες» όσο βρισκόταν στο νοσοκομείο.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top