Ο Ερντογάν τραγουδά για την Ιερουσαλήμ με φόντο την Οθωμανική Αυτοκρατορία

Το «φάουλ» της Άγκυρας απέναντι στην κρίση στο Ισραήλ

«Αυτογκόλ» έβαλε η  Άγκυρα προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την κρίση στο Ισραήλ. Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα προχώρησε σε κρεσέντο προκλήσεων από τη Θράκη, ανήρτησε βίντεο με τον Ερντογάν να απαγγέλει ποίημα για την Ιερουσαλήμ με φόντο φωτογραφίες από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Επεισόδια έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ - Άνοιξε η Κηφισίας

Το ποίημα που απήγγειλε ο Ερντογάν μάλλον «πάγωσε» τους Παλαιστινίους παρά τους ανακούφισε. Τους θύμισε τις μέρες όπου η περιοχή στέναζε κάτω από τη μπότα των Σουλτάνων.

Ο σουλτάνος ψάχνει συμμάχους για να δημιουργήσει περαιτέρω αστάθεια στην περιοχή. Μίλησε στο τηλέφωνο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν ζητώντας στρατιωτική επέμβαση από τις διεθνείς δυνάμεις. To Κρεμλίνο όμως καλεί σε αποκλιμάκωση, τη στιγμή που οι Αμερικανοί στηρίζουν το Ισραήλ. 

«Βόμβα» για δημιουργία Κουρδιστάν από τον γιο του Νετανιάχου

Η απάντηση στο κάλεσμα του Ερντογάν προς όλους τους μουσουλμάνους να χτυπήσουν το Ισραήλ ήρθε από τον γιο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος ανέβασε στο Ιnstagram «Ελευθερία στο Κουρδιστάν». 

Χάος στο Ισραήλ: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Λοντ - «Βροχή» οι ρουκέτες

Ο σουλτάνος εκμεταλλεύεται τον πόνο των Παλαιστινίων για να κάτσει στον θρόνο του αραβικού κόσμου. «Ποτίζει» τους απλούς πολίτες με τις νεοθωμανικές φιλοδοξίες του.

«Η (μουσουλμανιική) κοινότητα περιμένει να κάνουμε βήματα. Πρέπει να σταματήσουν τέτοιες επιθέσεις. Πρέπει να προσατεύσουμε τα δικαιώματα των Παλαιστινίων στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου!» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Η Τουρκία σε πορεία επεκτατισμού 

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Τaz», o σουλτάνος έχει απλώσει τα πλοκάμια του στη Βόρεια Κύπρο και την Βόρεια Συρία με σκοπό να εκτουρκίσει τις περιοχές. Τις ίδιες επεκτατικές βλέψεις έχει και για το Ισραήλ ποντάροντας στις πλάτες της Χαμάς που ο ίδιος πατρονάρει. 

Χάος στο Τελ Αβίβ: Πάνω από 130 ρουκέτες έπληξαν την πόλη - Μία νεκρή

«Η Ελλάδα απευθύνει έκκληση προς όλες τις πλευρές προκειμένου να απόσχουν από τη χρήση βίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση» ανακοίνωσε από τη μεριά του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δετλίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top