Χάος στο Ισραήλ: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Λοντ - «Βροχή» οι ρουκέτες

Νετανιάχου για Παλαιστίνιους: «Θα πληρώσουν ακριβά. Χύνεται το αίμα τους»

Βίντεο από τους βομβαρδισμούς στη πολύ Λοντ του Ισραήλ τα ξημερώματα της Τετάρτης/ Apvideoshub

Μεγαλώνει ώρα με την ώρα η λίστα των θυμάτων στο Ισραήλ και την Λωρίδα της Γάζας, αφού οι εκρήξεις και οι βομβαρδισμοί  μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων δε σταματούν.  

Τα ξημερώματα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, επέβαλε  κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην πόλη Λοντ (κεντρικά), θέατρο τις τελευταίες ώρες «ταραχών» στις οποίες ενεπλάκησαν μέλη της αραβικής μειονότητας, σύμφωνα με την αστυνομία. Στη Λοντ η ισραηλινή αστυνομία έκανε λόγο για «ταραχές» από μέλη της αραβικής μειονότητας μετά τον βίαιο θάνατο ισραηλινού Άραβα την προηγουμένη, για τον οποίο συνελήφθη Εβραίος, κάτοικος της πόλης, που θεωρείται ο βασικός ύποπτος. 

Χάος στο Τελ Αβίβ: Πάνω από 130 ρουκέτες έπληξαν την πόλη - Μία νεκρή

Στην πόλη Λοντ σκοτώθηκαν πριν λίγες ώρες ένας άνδρας και ένα νεαρό κορίτσι, όταν επέβαιναν σε αυτοκίνητο που χτυπήθηκε από ρουκέτα. Το κορίτσι, του οποίου η ηλικία δεν εχει δημοσιοποιηθεί, σκοτώθηκε ακαριαία ενώ ο άνδρας περίπου σαράντα ετών κηρύχθηκε νεκρός στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε. Δν διερευνήθηκε η σχέση μεταξύ των τριών θυμάτων. Συνολικά, στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες 5 άνθρωποι.  

Χαμάς: Με 200 ρουκέτες επιτέθηκαν στο Ισραήλ  

Το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, στην εξουσία στη Γάζα, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ένοπλος βραχίονάς του εκτόξευσε πάνω από 200 ρουκέτες εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ, σε αντίποινα για τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στον παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακα, συμπεριλαμβανομένου αυτού που προκάλεσε την κατάρρευση δωδεκαώροφου κτιρίου. 

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως βρισκόταν στη διαδικασία εκτόξευσης «110 ρουκετών» εναντίον της μητρόπολης του Τελ Αβίβ και άλλων «100 ρουκετών» εναντίον της πόλης Μπερσέβα «σε αντίποινα για τα πλήγματα εναντίον ακινήτων κατοικημένων από αμάχους». 

Φλέγεται η Ιερουσαλήμ: Με σκληρά αντίποινα απειλεί ο Νετανιάχου

Παράλληλα, η δεύτερη μεγαλύτερη οργάνωση στη Γάζα, ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο στρατιωτικός του βραχίονας εκτόξευσε εκατό ρουκέτες από τον παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακα εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ. «Ως τις 05:00, καταφέραμε ισχυρό πλήγμα στον εχθρό (σ.σ.: στο Ισραήλ), εκτοξεύοντας 100 πυραύλους σε αντίποινα για πλήγματα σε κτίρια και αμάχους» στον θύλακα, ανέφερε η οργάνωση, δύο διοικητές της οποίας σκοτώθηκαν στα ισραηλινά πλήγματα. 

Ισραήλ: Απειλούν με νέες επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων 

Από την άλλη πλευρά, ο στρατός του Ισραήλ  ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τα πλήγματα εναντίον θέσεων των παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων. 

«Τις τελευταίες ώρες» ο ισραηλινός στρατός «έπληξε μεγάλο αριθμό σημαντικών στόχων των τρομοκρατών σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας» και «αυτή τη στιγμή, τα πλήγματα συνεχίζονται», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το γενικό επιτελείο. 

Ισραήλ: Ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών

Νετανιάχου: «Θα πληρώσουν πολύ ακριβά - Το αίμα τους χύνεται» 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας «θα πληρώσουν πολύ βαρύ τίμημα». «Βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα μιας βαριάς εκστρατείας. Η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ πλήρωσαν και θα πληρώσουν πολύ βαρύ τίμημα για την επιθετικότητά τους. Το αίμα τους χύνεται». 

Ο πρωθυπουργός έχει τη στήριξη του υπουργού Άμυνας της χώρας, Μπένι Γκαντζ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top