Φλέγεται η Ιερουσαλήμ: Με σκληρά αντίποινα απειλεί ο Νετανιάχου

20 νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας - Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Καίγεται η Ιερουσαλήμ. Βροχή από ρουκέτες και εκρήξεις. Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μια πυρκαγιά ορατή από απόσταση πάνω των δύο χιλιομέτρων ξέσπασε πριν λίγο στους χώρους της Πλατείας Τεμενών στην Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκεται το τέμενος αλ Άκσα, ο τρίτος ιερότερος τόπος του Ισλάμ, ενώ χιλιάδες πιστοί ήταν συγκεντρωμένοι.

Εικόνες χάους στην Ιερουσαλήμ: Βίαιες συγκρούσεις Παλαιστινίων - Ισραηλινών

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ένα δέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες χωρίς να έχουν προκληθεί ζημιές στο τέμενος αλ Άκσα, ενώ η αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή. 

Το απόγευμα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απείλησε ότι θα δοθεί ισχυρή απάντηση από το εβραϊκό κράτος.
«Τρομοκρατικές οργανώσεις στη Γάζα ξεπέρασαν τα όρια το βράδυ της 'Ημέρας της Ιερουσαλήμ'» εκτοξεύοντας ρουκέτες στην περιοχή της Ιερουσαλήμ. Το Ισραήλ θα αντιδράσει δυναμικά, όποιος επιτίθεται θα πληρώνει βαρύ τίμημα», είπε.

Ιερουσαλήμ: Εκκενώθηκε το Τείχος των Δακρύων - Βροχή από ρουκέτες

Νωρίτερα, εκατοντάδες Εβραίοι πιστοί εκκένωσαν το Δυτικό Τείχος, το γνωστό και ως Τείχος των Δακρύων, στην Ιερουσαλήμ, μετά τις συγκρούσεις που προηγήθηκαν το πρωί στην Πλατεία Τεμενών και έπειτα από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Μόλις ήχησε συναγερμός στην Ιερουσαλήμ. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να απομακρύνουν εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στο Τείχος και να τους μεταφέρουν σε ασφαλέστερα μέρη», ανέφερε η αστυνομία.

Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως εκτοξεύτηκαν επτά ρουκέτες από τη Γάζα, και συναγερμοί ενεργοποιήθηκαν στην Ιερουσαλήμ και τις γύρω περιοχές, ενώ πρόσθεσε πως συνεχίζεται η εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα με στόχο το νότιο Ισραήλ. 

Ιερουσαλήμ

20 Παλαιστίνιοι νεκροί από τους βομβαρδισμούς - Εννέα παιδιά στα θύματα   

Τουλάχιστον είκοσι Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων οι εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα, σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, σε απάντηση για τις ρουκέτες που είχαν εκτοξευτεί νωρίτερα από τον παλαιστινιακό θύλακα, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Με βάση αυτόν τον νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Γάζας, οι νεκροί ανέρχονται σε 20 και οι τραυματίες στους 65.
Η οργάνωση Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε στο μεταξύ ότι ένας από τους διοικητές της σκοτώθηκε σε αυτούς τους βομβαρδισμούς.
.

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με πρόσφατα επεισόδια στα Ιεροσόλυμα

Ανακοίνωση για όσα διαδραματίζονται στα Ιεροσόλυμα τις τελευταίες ώρες εξέδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ, εκφράζοντας τη λύπη και την ανησυχία του.

«Η Ελλάδα εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία της για τα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στα Ιεροσόλυμα τις τελευταίες ημέρες και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό εκατοντάδων ανθρώπων, ορισμένοι εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
 
Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα απευθύνει έκκληση προς όλες τις πλευρές προκειμένου να απόσχουν από τη χρήση βίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top