Εμβόλιο Pfizer: Νωρίτερα η παράδοση 50 εκατομμυρίων δόσεων στην ΕΕ

Συμφωνία για 1,8 δις δόσεις έως το 2023 - Τι ανακοίνωσε η Φον ντερ Λάιεν

To εμβόλιο της Pfizer είναι ασφαλές και για τα παιδιά άνω των 12 ετών, όπως ανακοίνωσε η εταιρία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής, το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 100% στους εφήβους 12 έως 15 ετών- APvideoHub

Eπισπεύεται η παράδοση 50.000.000 δόσεων εμβολίων της Pfizer/ΒιοΝtech στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Pfizer: Eκμεταλλεύεται τα «κενά» της AstaZeneca προσφέροντας έξτρα δόσεις

H Πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα δύο νέες συμφωνίες αγοράς εμβολίων από τη Pfizer. Η πρώτη για 50 εκατομμύρια πρόσθετες δόσεις το 2ο τρίμηνο του 2021, οι οποίες θα καλύψουν τα κενά που δημιουργούν οι εξελίξεις με τη J&J και την AZ και η δεύτερη (που θα υπογραφεί σύντομα) για 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις το 2022 και 2023 για χρήση ενίσχυσης (booster) ή αντιμετώπισης παραλλαγών.

Εμβόλια της Pfizer στη Γαλλία- φωτογραφία ΑΡ

Εμβόλια της Pfizer στη Γαλλία- φωτογραφία ΑΡ

Όπως είπε, όλες οι δόσεις θα κατανεμηθούν με βάση την αναλογία του πληθυσμού και το 2ο τρίμηνο του 2021, η ΕΕ θα λάβει από τη Pfizer 250 εκ.δόσεις. Οι επιπλέον 50 εκ. προορίζονταν αρχικά για το 4ο τρίμηνο.

Μόσιαλος: «Το εμβόλιο της Pfizer παρέχει προστασία για τουλάχιστον 6 μήνες»

Η Πρόεδρος ανακοίνωσε ακόμη ότι η ΕΕ έχει λαβει συνολικά ως χθες 126 εκατ. δόσεις εμβολίων και 100 εκατ. Ευρωπαίοι έχουν εμβολιαστεί, το 25% με 2η δόση και το 27% πλήρως. Η νέα συμφωνιά για τα 1,8 δις της Pfizer το 2022 και 2023  προβλέπει παραγωγή στην ΕΕ.

Κορωνοϊός: Ποσό «φαρμάκι» ζητούσαν Pfizer/BionTech ανά εμβόλιο από την ΕΕ

Η Πρόεδρος επεσήμανε ότι όσο πιο γρήγορα φτάσουμε στο 70%, τόσο πιο εύκολα θα απαλλαγούμε από την πανδημία, ωστόσο προειδοποίησε ότι ακόμα πολλοί παράγοντες μπορεί να εκτροχιάσουν το πρόγραμμα, αλλά η Κομισιόν κάνει ότι μπορεί για να αυξήσει τη διαθεσιμότητα, ενώ παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με την J&J

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top