Pfizer: Eκμεταλλεύεται τα «κενά» της AstaZeneca προσφέροντας έξτρα δόσεις

Μπουρλά: Η Pfizer θα παραδώσει 10% περισσότερες δόσεις έως τέλος Μαΐου

Οι τελευταίες εξελίξεις για το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Τι θα γίνει με τις δόσεις που περιμένει η χώρα μας. Ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (13/4). 

Με ένα tweet ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα την αύξηση των δόσεων του εμβολίου της Pfizer στις ΗΠΑ o Άλμπερτ Μπουρλά.  

«Η Pfizer επιτάχυνε την παραγωγή του εμβολίου της για τον νέο κορωνοϊό και θα μπορέσει να παραδώσει στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη του Μαΐου 10% περισσότερες δόσεις από ό,τι προβλεπόταν και να παραδώσει το σύνολο των 300 εκατομμυρίων (δόσεων) όπως ήταν η συμβατική της υποχρέωση ως τα τέλη Ιουλίου δύο εβδομάδες νωρίτερα» δηλώνει ο επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer.  

Φαίνεται πως η εταιρεία σπεύδει να εκμεταλλευτεί τα «κενά» που έχουν δημιουργήσει οι ελάχιστες περιπτώσεις θρομβώσεων από τον εμβολιασμό με AstraZeneca, αλλά και η πιθανότητα να συμβαίνει το ίδιο και με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.  

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Οι συστάσεις του EMA και η «γραμμή» της Κομισιόν

Ο EMA εξετάζει αυτό το ζήτημα (της πιθανής σχέσης του εμβολίου με θρομβώσεις) και τονίζει ότι «προς το παρόν δεν είναι σαφές ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του εμβολίου και των θρόμβων» 

Πρώτη επιβεβαιωμένη θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca στον Καναδά 

Άλλη μία περίπτωση ανθρώπου που παρουσίασε θρόμβωση μετά το εμβόλιο της AstraZeneca σημειώθηκε στον Καναδά.  

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό θρόμβωσης από εμβόλιο στη χώρα, με τις αρχές να μην αποκαλύπτουν το φύλο και την ηλικία του ανθρώπου που εμβολιάστηκε.  

Εμβόλιο Covid-19: Iσχυρή προστασία 6 μήνες μετά τη β' δόση της Moderna

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξη τύπου δήλωσε πως πρόκειται για μια γυναίκα, η οποία «δέχεται την απαραίτητη περίθαλψη και είναι καλά στην υγεία της».  

Η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Ανοσίας της χώρας σημείωσε πως τέτοιου είδους θρομβώσεις μπορούν να συμβούν σε έναν στους 100.000 εμβολιασθέντες, με ποσοστό θνητότητας 40%. Παράλληλα, δηλώνουν πως αν η θρόμβωση αντιμετωπιστεί εγκαίρως, το ποσοστό θνητότητας μειώνεται σημαντικά. 

AstraZeneca: Νεκρή μια γυναίκα πέντε ημέρες μετά τον εμβολιασμό

Αξίζει να σημειωθεί πως στον Καναδά το εμβόλιο της AstraZeneca χορηγείται σε ανθρώπους άνω των 55 ετών.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top