Εμβόλιο Covid-19: Iσχυρή προστασία 6 μήνες μετά τη β' δόση της Moderna

Tα νεότερα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου

Εμβολιασμοί στον κόσμο με το εμβόλιο της Moderna - ΑΡ

Το εμβόλιο της Moderna προσφέρει ισχυρή προστασία κατά της νόσου έξι μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης, με αποτελεσματικότητα άνω του 90% έναντι όλων των κρουσμάτων της Covid-19 και περισσότερο από 95% έναντι σοβαρών μορφών της νόσου, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρίας.

Εμβόλια: Mύθοι και αλήθειες για τις παρενέργειες και την ασφάλειά τους

Τα νεότερα δεδομένα προέρχονται από κλινική δοκιμή 3ης φάσης με συμμετοχή 30.000 εθελοντών στις ΗΠΑ. Η αποτελεσματικότητα του προϊόντος παρουσιάζει μείωση σε σύγκριση με το 94,1% που καταγράφηκε σε ευρείας κλίμακας κλινική δοκιμή τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύθηκαν τον Δεκέμβριο στη New England Journal of Medicine.

Το εμβόλιο της Moderna

Το εμβόλιο της Moderna - φωτογραφία ΑΡ

Εμβόλιο Covid-19: Η Moderna δοκιμάζει νέες εκδοχές για τις μεταλλάξεις

Στο μεταξύ, έχουν ξεκινήσει ήδη τη δοκιμή νέων εκδοχών του εμβολίου που στοχεύουν μια νέα ανησυχητική παραλλαγή του κορωνοϊού, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική και είναι γνωστή ως Β.1.351.

Κορωνοϊός: Έτοιμο το εμβόλιο της Moderna για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Όπως ανέφερε η Moderna και οι δύο εκδόσεις του εμβολίου στις οποίες θα κάνει δοκιμές, συμπεριλαμβανομένου ενός πολυδύναμου εμβολίου που συνδυάζει το πρόσφατα σχεδιασμένο εμβόλιο με το προηγούμενο, αύξησαν τους τίτλους εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι των παραλλαγών σε ποντίκια, με το πολυδύναμο να παρέχει το ευρύτερο επίπεδο ανοσίας.

Η εταιρία άρχισε τον Μάρτιο να κάνει δοκιμές τριών προσεγγίσεων για την ενίσχυση του εμβολίου για την προστασία από νέες παραλλαγές.

Moderna: Οι δύο στρατηγικές για την αντιμετώπιση των μεταλλάξεων κορωνοϊού

Το εμβόλιο της Moderna έχει λάβει άδεια ή έχει εγκριθεί για χρήση σε περισσότερες από 40 χώρες. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία messenger RNA (mRNA).

Δόσεις εμβολίου Moderna: Πόσες θα παραδοθούν έως τα τέλη Ιουνίου

Μέχρι τη 12η Απριλίου, η Moderna λέει πως είχε παραδώσει 132 εκατ. δόσεις του εμβολίου της σε όλο τον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων 117 εκατ. στις ΗΠΑ. Βρίσκεται σε καλό δρόμο για να παραδώσει 100 εκατ. επιπλέον δόσεις στις ΗΠΑ ως τα τέλη του Μαΐου και άλλες 100 εκατ. δόσεις ως τα τέλη Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top