Κορωνοϊός: Έτοιμο το εμβόλιο της Moderna για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές στις ΗΠΑ

Νέα τροποποιημένα εμβόλια κατά της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού δοκιμάζει η Moderna στις ΗΠΑ, προκειμένου να παρέχεται ασφάλεια από το στέλεχος που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς.

Υπενθυμίζεται ότι το στέλεχος «Β.1.351» πρωτοεμφανίστηκε στη Νότια Αφρική στα τέλη του 2020 και έχει ανιχνευτεί σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Μεταδίδεται πιο εύκολα και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στα εμβόλια. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό επίσημα κατά πόσο προκαλεί μεγαλύτερη θνησιμότητα σε σχέση με το αρχικό στέλεχος του ιού.

Εμβολιασμός - εγκυμοσύνη: Άκρως αποτελεματικά τα εμβόλια Pfizer και Moderna

Σύμφωνα με το CNBC, οι κλινικές δοκιμές στην πρώτη φάση θα γίνουν σε περίπου 20 υγιείς ενήλικες στα τέλη Απριλίου. Σκοπός της δοκιμής είναι να ερευνηθεί κατά πόσο η μια δόση του τροποποιημένου εμβολίου είναι αποτελεσματική ενάντια στη νέα μετάλλαξη.

Οι ερευνητές θα λάβουν δείγματα αίματος από τους συμμετέχοντες καθ 'όλη τη διάρκεια της δοκιμής για να προσδιορίσουν εάν το εμβόλιο προκαλεί ανοσοαπόκριση. Στη δοκιμή θα συμμετέχουν εθελοντές από την Ατλάντα, το Σινσινάτι, το Σιάτλ, το Νάσβιλ και το Τενεσί.

Εμβόλιο Pfizer: Αποτελεσματικό απέναντι στη μετάλλαξη B1351

Την ίδια στιγμή, οι εταιρείες Pfizer Inc και BioNTech ανακοίνωσαν χθες ότι το εμβόλιό τους κατά της Covid-19 έχει αποτελεσματικότητα περίπου 91% στην πρόληψη της νόσου, επικαλούμενες ανανεωμένα στοιχεία στα οποία περιλαμβάνονται άτομα που έχουν εμβολιασθεί εδώ και έξι μήνες.

Έχει επίσης 100% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της νόσησης μεταξύ ατόμων που συμμετέχουν σε κλινική δοκιμή στην Νότια Αφρική, όπου κυριαρχεί η παραλλαγή B1351 του ιού, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι σχετικά μικρός και ανέρχεται σε 800.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top