Ερντογάν: Είμαι θετικός σε μια συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τι δήλωσε ο ίδιος μετά την προσευχή της Παρασκευής

Θετικός σε μια ενδεχόμενη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ερντογάν: «Οι διερευνητικές με την Ελλάδα θα εγκαινιάσουν μια νέα εποχή»

Ο ίδιος δήλωσε μετά την προσευχή της Παρασκευής: «Το αίτημα για συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ένα θετικό ζήτημα για εμάς. Οι διερευνητικές επαφές, μπορούν να ξεκινήσουν. Οι εκπρόσωποί μας μπορούν να συναντηθούν, ενώ το ίδιο μπορώ να κάνω κι εγώ με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Έχουμε πει πως μπορούμε να κάνουμε αυτά τα βήματα».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ενόψει των διερευνητικών επαφών ανάμεσα στις δυο χώρες, που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 25 Ιανουαρίου.

Προκλητικές δηλώσεις και διεκδικήσεις από τον Ερντογάν

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι οι διερευνητικές συνομιλίες της Τουρκίας με την Ελλάδα «μπορούν να εγκαινιάσουν μια νέα εποχή» και πως είναι έτοιμος «να επαναφέρει σε τροχιά» τις σχέσεις της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες έχουν ενταθεί σε πολυάριθμα θέματα, κυρίως όσον αφορά τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο.

Τι είπε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στην πρόταση της χώρας μας για το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, αναφέροντας ότι είναι ένα θέμα που αξιολογείται από την πλευρά της Τουρκίας. «Για την ώρα, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο. Θα το μελετήσουμε με τον οργανισμό εξωτερικών υποθέσεων της Τουρκίας», κατέληξε.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top