Ερντογάν: «Οι διερευνητικές με την Ελλάδα θα εγκαινιάσουν μια νέα εποχή»

Δηλώνει πρόθυμος να επαναφέρει σε τροχιά τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ

Χθες έγινε γνωστή η είδηση ότι δρομολογήθηκε η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών στις 25/1

Η Τουρκία είναι έτοιμη να επαναφέρει σε τροχιά τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο σε ευρωπαίους διπλωμάτες που υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, ζητώντας τη «στήριξή» τους για να το επιτύχει. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι διερευνητικές συνομιλίες της Τουρκίας με την Ελλάδα «μπορούν να εγκαινιάσουν μια νέα εποχή».

Τσαβούσογλου: «Συμφωνήσαμε συνάντηση με Δένδια» – Διαψεύδουν από ΥΠΕΞ

«Είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε σε τροχιά τις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ελπίζουμε πως οι Ευρωπαίοι φίλοι μας θα δείξουν την ίδια βούληση» είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον των πρεσβευτών των χωρών της ΕΕ που είναι διαπιστευμένοι στην Άγκυρα. 

Ερντογάν: «Η Ελλάδα εφευρίσκει δικαιολογίες για να αποφύγει τον διάλογο»

Στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να τιμωρήσουν τις «παράνομες και επιθετικές» ενέργειες στις οποίες προβαίνει η Τουρκία στη Μεσόγειο εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Εκτός όμως από την ελληνοτουρκική διένεξη, ο ρόλος της Τουρκίας στις συγκρούσεις στη Συρία, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, εντείνει τις σχέσεις της με την Ευρώπη.

«Είναι μέσα στις δυνατότητές μας να κάνουμε το 2021 μια χρονιά επιτυχίας για τις σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία. Μπορούμε να το καταφέρουμε αν εργασθούμε με ένα μακροπρόθεσμο όραμα, μακριά από προκαταλήψεις και φόβους», δήλωσε ακόμη σήμερα ο Ερντογάν. 

Οι δηλώσεις έγιναν την επομένη της ανακοίνωσης για την επανάληψη των διερευνητικών συνομιλιών της Τουρκίας με την Ελλάδα στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη. «Πιστεύουμε πως αυτές οι συνομιλίες με την Ελλάδα μπορούν να εγκαινιάσουν μια νέα εποχή», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. Πάντως, διπλωματικές πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ διέψευσαν τα περί συμφωνίας των δύο υπουργών Εξωτερικών για συνάντηση, διαμηνύοντας ότι δεν έχει συμφωνηθεί και προγραμματισθεί συνάντησή τους για το προσεχές διάστημα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top