Ταξίδι για το ... πουθενά για όποιον το επιθυμεί

Απογειώνεσαι και προσγειώνεσαι στο ίδιο αεροδρόμιο - Κρουαζιέρα στον αέρα

Προ κορωνοϊού εποχή οι περισσσότεροι από εμάς βλέπαμε τις πτήσεις ως μία μέθοδο για να μεταφερθούμε από το ένα μέρος στο άλλο. Πλέον όμως λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη, οι επιβάτες δεν επισκέπτονται χώρες, αλλά πετούν πάνω από αυτές και απολαμβάνουν τα μαγευτικά τοπία από το παράθυρο του αεροπλάνου.  

Τουρισμός: Με τεστ και bar codes υποδέχτηκε η χώρα μας τους τουρίστες

Φαντάζει απίστευτο αλλά πολλές αεροπορικές εταιρείες στην Ασία και την Ωκεανία λανσάρουν ένα νέου είδους μοντέλο ταξιδιού όπου όποιος θέλει μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί στο ίδιο αεροδρόμιο, σαν μια κρουαζιέρα στον αέρα. 
Μετά τις «πτήσεις στο άγνωστο» από αεροπορική εταιρία στη Σιγκαπούρη, πλέον σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Ταϊβάν και το Μπρουνέι αεροπορικές εταιρίες προσφέρουν τις «πτήσεις στο πουθενά». Και είναι ανάρπαστες!

«Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο που έλειψε το να πετάω, μέχρι που άκουσα τη φωνή του κυβερνήτη από το ηχείο να μας καλωσορίζει και να μας δίνει τη γνωστή αναγγελία περί ασφάλειας στη διάρκεια της πτήσης,» παραδέχεται ο Νατζρί Χαρίφ, μουσικός παραγωγός σε ραδιοσταθμό του Μπρουνέι. Ο κ. Χαρίφ μπορεί να πέρασε από αίθουσες γεμάτες διαχωριστικά, αντισηπτικά, ανθρώπους με μάσκες όπως και ο ίδιος αλλά λέει ότι η αίσθηση του να καθίσει στη θέση του στο αεροσκάφος και να πετάξει τον κάνει να τα ξεχνά όλα, έστω για τα 85 λεπτά της πτήσης της Royal Brunei Airlines που απογειώθηκε, έκανε μια βόλτα πάνω από τη χώρα και επέστρεψε στο ίδιο αεροδρόμιο.

Στην πτήση αυτή, που η εταιρία αποκαλεί «Τρώτε και πετάτε», προσφέρονται κανονικά γεύμα και ποτό, με όλες τις ανέσεις μιας κανονικής διεθνούς πτήσης. Κι έτσι οι… εξαρτημένοι με τη διαδικασία μιας αεροπορικής μετάβασης παίρνουν ένα…
υποκατάστατο και ας μην μπορούν να πάνε πουθενά. Το κυριότερο είναι ότι με τον τρόπο αυτόν διατηρούνται σε λειτουργία πολλές εταιρίες οι οποίες είτε θα έκλειναν είτε θα απέλυαν πολύ προσωπικό, που επίσης διατηρεί τη δουλειά του. 

Σχέδιο τουρισμός: Nέοι κανόνες στα αεροπλάνα – Αλλαγές στα ξενοδοχεία

Η δημοφιλία των νέων αυτών πτήσεων έχει ξαφνιάσει και τις ίδιες της εταιρίες που τις καθιέρωσαν: Ο εθνικός αερομεταφορέας της Αυστραλίας, η Qantas, ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη τη διενέργεια μιας τέτοιας πτήσης «στο πουθενά», και ξεπούλησε τα εισιτήρια εντός 10 λεπτών. Η πτήση είχε τιμές εισιτηρίου από 500 έως 2.500 ευρώ και θα περάσει πάνω από διάφορες πόλεις της Αυστραλίας. Παράλληλα η εταιρία επανέφερε τις πτήσεις πάνω από την Ανταρκτική, χωρίς προσγείωση εκεί.

Τέτοιες πτήσεις έχουν έντονο άρωμα κρουαζιέρας, όπως και αυτή της ταϊβανέζικης εταιρίας Tigerair: Προσφέρεται πτήση από την Ταϊπέι, υπέρπτηση πάνω από ένα όμορφο νησί της Νότιας Κορέας και επιστροφή στο αεροδρόμιο της Ταϊπέι.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top