Τουρισμός: Με τεστ και bar codes υποδέχτηκε η χώρα μας τους τουρίστες

Άνοιξαν οι γραμμές από Πάτρα και Ηγουμενίτσα για Ιταλία

To πρώτο «κρας τεστ» για τον τουρισμό είναι σε εξέλιξη. Τα αεροδρόμια άνοιξαν, αεροπλάνα και πλοία γεμίζουν με ξένους τουρίστες, τα εμπόδια όμως και οι «πληγές» του κορωνοϊού παραμένουν. 

Αναστάτωση στη Ρόδο μετά την άφιξη πτήσης με Σουηδούς τουρίστες

Με τα... bar code στις αποσκευές και ανεβασμένη ψυχολογία Ιταλοί και Ολλανδοί έφτασαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να ταξιδέψουν σε αγαπημένους προορισμούς. Με το καλοσώρισμα κάποιοι υποχρεώθηκαν να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό.

Το μεσημέρι προσγειώθηκε στην Αθήνα η πρώτη πτήση από τον Καναδα, Γερμανοί κάνουν απόβαση στην Καβάλα και Σέρβοι κάνουν ποδαρικό στη Σκιάθο.

Άνοιξαν οι γραμμές από Πάτρα και Ηγουμενίτσα για Ιταλία

Παρά τα εμπόδια, η ψυχολογία στον τουριστικό κλάδο δειλά δειλά ανεβαίνει. Στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα η γραμμή με την Ιταλία άνοιξε με πρωτόκολλα ασφαλείας. Πάνω από 10 πλοία κατέπλευσαν από τη γείτονα χώρα. 

Κορωνοϊός: 28 νέα κρούσματα στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο

Αυξημένη κίνηση και στο λιμάνι του Πειραιά. Oι ξένοι επισκέπτες άρχισαν σιγά σιγά να επισκέπτονται τα νησιά μας. Πάρος, Νάξος, Μύκονος και τα άλλα κυκλαδονήσια είναι πρώτα σε προτιμήσεις. 

Πόρτο Κατσίκι: Πλοίο αγκυροβόλησε δίπλα στους λουόμενους με τσιφτετέλια 

Στη Λευκάδα η κατάσταση ξέφυγε. Ημερόπλοιο γεμάτο τουρίστες που πραγματοποιούσε μίνι κρουαζιέρα στο Πόρτο Κατσίκι σχεδόν βγήκε στη στεριά, προκαλώντας τις αντιδράσεις του δημάρχου και των λουόμενων.

Ο καπετάνιος εκτελούσε χρέη DJ και το πλοίο έγινε πίστα παρανόμως, καθώς στους προστατευόμενους κόλπους, η αγκυροβόληση πλοίων σε απόσταση 300 μέτρων από την ακτή απαγορεύεται.

Τουρισμός με εμπόδια σε μια Covid χρονιά

«Δεν μπορεί τα ξενοδοχεία να εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κάποιοι άλλοι να είναι στον κόσμο τους. Χρειάζεται και έλεγχος και να μπορούμε να διατηρήσουμε αυτά που έχουμε όπως πρέπει» είπε ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος.

Κορωνοϊός: Σε «καραντίνα» για άλλες επτά ημέρες τέσσερις δήμοι στην Ξάνθη

Οι ξεναγοι πάντως από τον Νοέμβριο είναι χωρίς δουλειά για αυτό και σήμερα πραγματοποίησαν δυναμικές κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top