Γερμανία: Αμερικανίδα επέστρεψε από διακοπές και διέσπειρε τον κορωνοϊό

Βρισκόταν τον προηγούμενο καιρό στην Ελλάδα

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στη γερμανική κοινή γνώμη μια Αμερικανίδα, η οποία εργάζεται σε ξενοδοχείο στη Βαυαρία. Η γυναίκα φέρεται να νόσησε από κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των διακοπών της στην Ελλάδα και να διέσπειρε τον ιό. 

Κορωνοϊός: «Πιθανός ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων»

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα, η 26χρονη, που εργάζεται σε ξενοδοχείο, όπου φιλοξενούνται Αμερικανοί στρατιώτες, «έσπασε» την καραντίνα και διασκέδαζε σε μπαρ, παρά το γεγονός ότι εμφάνιζε συμπτώματα. 

Κορωνοϊός: Έχει καλυφθεί το 60% των ΜΕΘ στην Αττική

Όπως αναφέρει ο Guardian, η Αμερικανίδα επέστρεψε από τις διακοπές της στην Ελλάδα στο τέλος Αυγούστου, όμως δεν είναι σαφές αν μολύνθηκε από κορωνοϊό στη χώρα μας ή στην πόλη της Βαυαρίας, όπου διαμένει. 

Στις 8 Σεπτεμβρίου εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα και υποβλήθηκε σε τεστ. Της δόθηκαν οδηγίες να μείνει σε καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, όμως εκείνη αντί να υπακούσει στις υποδείξεις των γιατρών την ίδια κιόλας μέρας βγήκε έξω. 

Γερμανία: Τεστ για κορωνοϊό σε όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό

Το επόμενο πρωί βγήκαν τα αποτελέσματα του τεστ και ήταν θετική στον κορωνοϊό. Τουλάχιστον 22 Αμερικανοί που μένουν στο ξενοδοχείο, όπου εργάζεται η 26χρονη έχουν μολυνθεί από τον ιό. Το ξενοδοχείο έκλεισε για δύο εβδομάδες, ενώ πριν από μια εβδομάδα είχε γίνει εκεί συνέδριο για το πώς θα αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στον αμερικανικό στρατό.

Γερμανία: Ανησυχητική η αύξηση του ρυθμού μετάδοσης του κορωνοϊού

Οι αρχές της πόλης, όπου διαμένει η γυναίκα έχουν ζητήσει από κατοίκους μεταξύ 18 – 35 ετών να κάνουν τεστ και μέχρι την περασμένη Κυριακή 700 άτομα είχαν ανταποκριθεί στην έκκληση. 

Ξεπέρασαν τους 8.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη Γερμανία

Τέλος ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Αμερικανίδα να διωχθεί και να πληρώσει πρόστιμο, αν αποδειχθεί πως δεν τήρησε τα μέτρα κι έσπασε την καραντίνα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top