Κορωνοϊός: «Πιθανός ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων»

Δυσοίωνες εκτιμήσεις από τον Α. Εξαδάκτυλο

Ακόμα και τετραψήφιο αριθμό μπορεί να φτάσουν τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως προειδοποίησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. 

Κορωνοϊός: Νοσηλεύεται διασωληνωμένη 14χρονη

Ο ίδιος δεν έκρυψε την ανησυχία του όχι τόσο για την αύξηση των κρουσμάτων, όσο για την αύξηση των νεκρών και των διασωληνωμένων. 

Κορωνοϊός: Έχει καλυφθεί το 60% των ΜΕΘ στην Αττική

«Μιλάμε με μεγάλη ανησυχία για τα νούμερα: τον Ιούλιο είχαμε 12 θανάτους, τον Αύγουστο συνολικά 65, τις πρώτες 14 μέρες του Αυγούστου είχαμε 18 θανάτους, τις πρώτες 14 του Σεπτεμβρίου 44 θανάτους. Στα τέλη Ιουλίου είχαμε 7 ανθρώπους στην Εντατική, χθες είχαμε 59 στην Αττική. Μια μεγάλη κυκλοφορία του ιού, υπάρχει ανάγκη να περιορίσουμε την κυκλοφορία, μπαίνουμε σε δυσμενέστερο κλιματολογικά περιβάλλον μπαίνοντας στο χειμώνα»,  είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Στους 312 οι νεκροί από κορωνοϊό - Κατέληξε 60χρονος

Ερωτηθείς αν οι προβλέψεις του ΑΠΘ για τατραψήφιο αριθμό κρουσμάτων μπορεί να επιβεβαιωθούν, ο κ. Εξαδάκτυλος προειδοποίησε:

«Όλες οι προβλέψεις του ΑΠΘ έχουν επιβεβαιωθεί. Ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων δε θα πρέπει να θεωρείται απίθανος. Οι αριθμοί δείχνουν έξαρση. Οι επιλογές είναι ή περιοριστικά μέτρα έγκαιρα ή κατάρρευση του συστήματος».

Κορωνοϊός: 180 νέα κρούσματα - Στο «κόκκινο» ξανά η Αττική

Ανησυχητική τέλος ήταν και η εκτίμησή του για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων. 

«Τα κρούσματα, θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι είναι πενταπλάσια, αλλά αυτό είναι κάτι αυθαίρετο και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα», είπε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top