Κορωνοϊός: Έχει καλυφθεί το 60% των ΜΕΘ στην Αττική

Αυξήθηκε ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων

Τους λόγους για τους οποίους θα ληφθούν νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού στην Αττική εξήγησε το πρωί της Τρίτης ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής ξεκαθάρισε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι τραγικός καθώς ο δείκτης R παραμένει κάτω από το 1. Αυτό που οδήγησε στη λήψη νέων μέτρων είναι τα «ποιοτικά χαρακτηριστικά» που παρουσιάζει η Αττική, όπως ο αριθμός των διασωληνωμένων. 

Νέα «απόδραση» ασθενή με κορωνοϊό από νοσοκομείο

«Οι διασωληνώσεις, οι νοσηλείες και ο μεγάλος πληθυσμός που έχουμε στην Αττική» είναι ο λόγος που ανησύχησε τους ειδικούς, ενώ όπως είπε ο κ. Σύψας, «θέλουμε να προστατεύσουμε τα σχολεία».

«Δεν πρόκειται για γενικευμένο lockodown, αλλά περιοριστικά μέτρα που αφορούν όλη την Αττική», σημείωσε, προσθέτοντας ότι αναμένεται να ισχύσουν μέχρι τέλος του μήνα και μέχρι να υπάρξει κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων.

Προβληματισμός για τις εισαγωγές σε ΜΕΘ

Σύμφωνα με τον καθηγητή, προβληματισμό προκαλούν οι εισαγωγές σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπως επίσης και η αύξηση του μέσου όρου ηλικίας των κρουσμάτων.

Στην Αττική έχει ήδη καλυφθεί το 60% των κλινών ΜΕΘ, αν και όπως είπε ο κ. Σύψας, οι κλίνες θα αυξηθούν άμεσα.

Κορωνοϊός: 180 νέα κρούσματα - Στο «κόκκινο» ξανά η Αττική

Αναφερόμενος στην ηλικία των κρουσμάτων τόνισε: «Δεν αφορούν πλέον τα 20-30 έτη που ήταν το καλοκαίρι, αλλά ανεβαίνουν και πηγαίνουμε τώρα σε ηλικίες από 35 έως 55 ετών. Η αύξηση της ηλικίας των κρουσμάτων μας ανησυχεί, γιατί όσο πιο μεγάλος είναι ο άνθρωπος τόσο κινδυνεύει να είναι πιο σοβαρή η νόσος».

«Πρέπει να προλαμβάνουμε τις καταστάσεις. Εκτός από τις συρροές, υπάρχει διασπορά στην κοινότητα», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top