Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα αγοράζει 50 drones από την Τουρκία

Η ελληνική κυβέρνηση δεν επιβεβαίωσε την αγορά

Δεδομένου του οξυμένου κλίματος, εντύπωση προκαλεί η είδηση που μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αγοράσει από τουρκική εταιρεία 50 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα γνωστά μας drones. 

EE: Αρνητική εξέλιξη η νέα Navtex για τουρκικές δραστηριότητες στην Κύπρο

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η Ελλάδα θα τα αγοράσει τις επόμενες ημέρες από ιδιωτική τουρκική εταιρεία με έδρα την Κωνσταντινούπολη. 
«Η Ελλάδα, με την οποία βιώσαμε ένταση μετά το άνοιγμα της Ανατολικής Μεσογείου και της Αγίας Σοφίας για λατρεία, παρήγγειλε 50 τακτικά αεροσκάφη από την τουρκική εταιρεία Assuva».

H ίδια η εταιρία ανακοίνωσε πριν δύο ημέρες, πως τα δύο πρώτα drones στάλθηκαν στην Ελλάδα και πέρασαν με επιτυχία τις δοκιμές.
Μάλιστα ο διευθυντής της, μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Άννα Ανδρέου δήλωσε πως η αγορά δεν αφορά στρατιωτικούς σκοπούς.

Ερντογάν: Θα διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας όπως έγινε με την Αγιά Σοφιά

Από την άλλη, η ελληνική κυβέρνηση δεν επιβεβαίωσε την αγορά τουρκικών drones. 

Το συγκεκριμένο drone, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει σχεδιαστεί για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Επίσης έχει τη δυνατότητα να δίνει πληροφορίες για εντοπισμό εκρηκτικών, ναρκών στη στεριά και χημικών ουσιών. Διαθέτει θερμική κάμερα με την οποία μπορεί να λαμβάνει εικόνες από απόσταση ενός χιλιομέτρου και 50 μέτρων κάτω από τη γη. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top