EE: Αρνητική εξέλιξη η νέα Navtex για τουρκικές δραστηριότητες στην Κύπρο

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και της ΕΥΕΔ

πλοίο

Η έκδοση νέας Navtex για τις τουρκικές εξερευνητικές δραστηριότητες ανατολικά της Κύπρου είναι μια αρνητική εξέλιξη, δήλωσε σήμερα ο Peter Stano, εκπρόσωπος της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ).

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι «απαιτείται αποκλιμάκωση στην περιοχή για την εξεύρεση λύσεων που θα ωφελούσαν την ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή κοινότητα στην Κύπρο».

Ερντογάν: Θα διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας όπως έγινε με την Αγιά Σοφιά

Αναλυτικά, κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα του STAR, ο εκπρόσωπος δήλωσε τα εξής: «ένα από τα συμπεράσματα της συζήτησης των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων του Ιουλίου ήταν ο Ύπατος Εκπρόσωπος να διερευνήσει περαιτέρω δρόμους που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη μείωση των εντάσεων και να προετοιμάσουν επιλογές για περαιτέρω κατάλληλα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν».

«Την περασμένη εβδομάδα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών Çavuşoğlu, όπου συμφώνησαν για την ανάγκη μείωσης των εντάσεων», υπενθύμισε ο Peter Stano.

«Η έκδοση της Τρίτης από την Τουρκία μιας νέας NAVTEX για σεισμική έρευνα στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι καθόλου χρήσιμη και σκιάζει μια προηγούμενη ανακοίνωση του διπλωματικού συμβούλου του Προέδρου για την αναστολή τέτοιων ενεργειακών εξερευνήσεων», τόνισε ο εκπρόσωπος.

State Department σε Άγκυρα: Σταματήστε τις επιχειρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

«Η έκδοση νέας Navtex για τουρκικές εξερευνητικές δραστηριότητες ανατολικά της Κύπρου είναι μια αρνητική εξέλιξη. Έχουμε επανειλημμένα πει ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται τα κυρίαρχα δικαιώματα των κρατών μελών της ΕΕ», επανέλαβε ο Peter Stano.

«Απαιτείται αποκλιμάκωση στην περιοχή για την εξεύρεση λύσεων που θα ωφελούσαν την ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή κοινότητα στην Κύπρο», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top