Βίντεο: Η στιγμή που οι αστυνομικοί σκοτώνουν με teaser τον Ελληνοαμερικανό

Σπαράζει η μητέρα του για τον θάνατό του

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στη Νέα Υόρκη που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του Ελληνοαμερικανού Γιώργου Ζαπάντη μέσα στο ίδιο του το σπίτι. 

Νέα Υόρκη: Νεκρός Ελληνοαμερικανός μετά από χρήση teaser αστυνομικών

Ο 29χρονος άνδρας που έπασχε από διπολική διαταραχή, φέρεται να φορούσε περικεφαλαία μέσα στο σπίτι του και να κρατά ένα σπαθί σαμουράι. Κάποιος γείτονας ειδοποίησε την αστυνομία κι έτσι ξεκίνησαν όλα. 

Στο βίντεο που τράβηξαν οι γείτονες του Έλληνα ομογενή φαίνονται οι αστυνομικοί να τον έχουν ακινητοποιήσει, ενώ εκείνος δε δείχνει να προβάλει αντίσταση. 

Κάποια στιγμή τον χτυπούν με το teaser, ο Ζαπάντης τους λέει ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει και τότε οι αστυνομικοί του απαντούν πως έτσι λένε όλοι. Μάλιστα στο βίντεο ακούγεται ένας από τους αστυνομικούς να φωνάζει σε αυτόν που κρατούσε το teaser, «κάν’ το πάλι, καν’ το πάλι». 

Ο 29χρονος άνδρας έπαθε καρδιακή προσβολή, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και εξέπνευσε. 

Η μητέρα του μιλώντας αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 και τον Θανάση Τσίτσα περιέγραψε τις δραματικές ώρες που έζησε ο γιος της μέσα στο σπίτι του. 

Όπως είπε την πήρε τηλέφωνο και της είπε πως αστυνομικοί βρίσκονται έξω από την πόρτα του, αλλά δεν είχε καταλάβει ότι είχαν πάει γι’ αυτόν. Αρνήθηκε να συμμορφωθεί και να παραδοθεί. Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται πως τους απείλησε με σπαθί σαμουράι, όμως κάτι τέτοιο δε φαίνεται στο βίντεο. 

Η γειτόνισσα του 29χρονου, ακούγοντάς τον να τους λέει ότι δεν μπορεί να ανασάνει, φώναζε στους αστυνομικούς να τον αφήσουν, χωρίς όμως αυτοί να της δώσουν σημασία. 

«Δεν μπορώ να ανεχτώ το τι τράβηξε το παιδί μου, κι εγώ δεν ήμουν κοντά του να το προστατέψω», είπε η μητέρα του και ξέσπασε σε κλάματα. 

Η ίδια κάνει λόγο για υπερβολική χρήση βίας, με την αμερικανική κοινή γνώμη να ζητά από την πολιτεία να λάβει επιτέλους μέτρα και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top