Νέα Υόρκη: Νεκρός Ελληνοαμερικανός μετά από χρήση teaser αστυνομικών

Βρισκόταν μέσα στο σπίτι του με σπαθί σαμουράι- Εικάζεται ότι έπαθε ανακοπή

Τζορτζ Ζαπαντής

Νεκρός είναι 29χρονος Ελληνοαμερικανός από το Κουίνς της Νέας Υόρκης μετά από περιστατικό με αστυνομικούς που έκαναν χρήση teaser.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα greekcitytimes.com, πρόκειται για τον Τζορτζ Ζαπάντη, ο οποίος έπασχε από διπολική διαταραχή, βρισκόταν στο υπόγειο του σπιτιού του, ντυμένος μονομάχος και κουβαλούσε ένα σπαθί σαμουράι. Ένας γέιτονας φέρεται να κάλεσε τηην αστυνομία ότι ο 29χρονος είχε σπαθί. 

Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι του λίγο πριν τις 9:30 μ.μ. το βράδυ της Κυριακής. Μπήκε μέσα και τον διέταξε να ρίξει το σπαθί, αλλά όταν αυτός αρνήθηκε, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση teaser. Καθώς προσπάθησαν να τοy βάλουν χειροπέδες έξω από το σπίτι, η αστυνομία τον χτύπησε ξανά με teaser.

O 29χρονος ομογενής Τζορτζ Ζαπαντής - φωτογραφία από Facebook

Eκτιμάται ότι ο 29χρονος ομογενής πέθανε από καρδιακή ανακοπή μέσα στο ασθενοφόρο. Στο νοσοκομείο New York-Presbyterian Queens διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

«Φρόντιζε την 33χρονη αδερφή του που είχε σύνδρομο Down»

Οι γείτονες του Τζορτζ Ζαπάντη  που μένουν στον επάνω όροφο, ο 42χρονος Ricky Noble και η 16χρονη κόρη του Shakira, περιέγραψαν τον 29χρονο ως έναν άντρα που πήγαινε στην εκκλησία και που φρόντιζε την 33χρονη αδερφή του με σύνδρομο Down.

Οι δύο μάρτυρες δήλωσαν ότι ο 29χρονος δεν απειλούσε κανέναν με το σπαθί, όταν ο γείτονας καλούσε την αστυνομία και πως τα πράγματα κλιμακώθηκαν γρήγορα όταν έφτασαν οι αστυνομικοί. 

«Υπήρχαν στιγμές που ο Τζορτζ έλεγε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει, όταν οι αστυνομικοί τραβούσαν το πουκάμισό του», είπε η 16χρονη. «Και οι αξιωματικοί του έλεγαν «Μη χρησιμοποιείς αυτή τη δικαιολογία, κανείς δε σε πνίγει».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπάρχουν βίντεο που δείχνουν ότι ο 29χρονος ομογενής ήταν άοπλος όταν συνελήφθη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top