Επιβολή lockdown σε κρατίδιο της Γερμανίας μετά τη χαλάρωση των μέτρων

Σήμανε συναγερμός – Φόβοι για νέο κύμα πανδημίας

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα για πρώτη φορά την επανεπιβολή τοπικού lockdown στο Γκούντερσλος της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας  για την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 μετά τον εντοπισμό εστίας μόλυνσης σε σφαγείο της περιοχής.

Covid -19: Πάνω από 9 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως- Σχεδόν 470.000 νεκροί

Ο πρωθυπουργός του ομόσπονδου κρατιδίου Άρμιν Λάσετ ανακοίνωσε ότι το τοπικό  lockdown θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Παράλληλα ο διευθυντής του του Ινστιτούτου Robert Koch, Λόταρ Βίλερ, προειδοποίησε πως η Γερμανία κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, αν και δήλωσε αισιόδοξος ότι κάτι τέτοιο μπορεί να προληφθεί.

Κορωνοϊός - «Καμπανάκι» ΠΟΥ εν μέσω χαλάρωσης: «Ο ιός είναι ακόμα εδώ»

«Δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν επιβληθεί για την επιβράδυνση της μετάδοσης του κορωνοϊού πρέπει να αρθούν», είπε ο Βίλερ και πρόσθεσε ότι ο καλός εξαερισμός είναι σημαντικός παράγοντας για την μείωση του κινδύνου διασποράς των ιού μέσω των σταγονιδίων.

Κορωνοϊός: Αυτή η χώρα δεν έχει νέο κρούσμα εδώ και 28 ημέρες

Το Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής της επιδημίας Covid-19 (R 0) στη Γερμανία βρίσκεται στο 2,76, επηρεασμένος σε μεγάλο βαθμό από τοπικά ξεσπάσματα.

Μεξικό: Εντοπίστηκαν κρυφοί ομαδικοί τάφοι με τουλάχιστον 215 πτώματα

Η Γερμανία πρέπει να παραμείνει σε επιφυλακή τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η επιδημία δεν έχει τελειώσει.

Η περιοχή του Γκούντερσλος έχει πληθυσμό 360.000 κατοίκους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top