Βρετανία: Το ένα τέταρτο των θανόντων από κορωνοϊό είχε διαβήτη

Στατιστικά στοιχεία για τα πιο επικίνδυνα υποκείμενα νοσήματα στην Αγγλία

Στο βίντεο του Reuters φαίνεται πως η κίνηση στα ΜΜΜ του Λονδίνου έχει επανέλθει μετά τη χαλάρωση των μέτρων

Το ένα τέταρτο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό σε νοσοκομεία της Αγγλίας είχαν διαβήτη. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας, οι 5.873 (26%) από τους 22.332 ασθενείς που κατέληξαν από τις 31 Μαρτίου κι έπειτα, ήταν διαβητικοί.

Βρετανία: Νεκρός 14χρονος με φλεγμονώδη ασθένεια- Θετικός στον κορωνοϊό

Ωστόσο, ποιοι από αυτούς είχαν τον τύπο 1 ή τον τύπο 2 δεν έχει γίνει γνωστό. Σύμφωνα με το diabetes.co.uk το 6% του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου είναι διαβητικός.

Βρετανία: Κόλλησε κορωνοϊό από άνδρα που την έφτυσε στο μετρό και πέθανε

Ακόμη, άνθρωποι με άνοια ή πνευμονικά προβλήματα είναι μεταξύ εκείνων που κινδυνεύουν περισσότερο να χάσουν τη ζωή τους αν προσβληθούν από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας Αγγλίας). Ειδικότερα, το 18% των ανθρώπων (4.048 ασθενείς) που πέθαναν από κορωνοϊό, είχαν άνοια ως υποκείμενη κατάσταση υγείας και το 15% (3.254 θάνατοι) είχαν χρόνια πνευμονική νόσο.

Περίπου το 14% (3.214 θάνατοι) είχε χρόνια νεφρική νόσο ως βασικό πρόβλημα υγείας.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας δημοσιεύει στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τους θανάτους από κορωνοϊό και υποκείμενα νοσήματα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top