Βρετανία: Νεκρός 14χρονος με φλεγμονώδη ασθένεια- Θετικός στον κορωνοϊό

Τα συμπτώματα παρέπεμπαν στο σύνδρομο Kawasaki

Aυξημένη κίνηση στα ΜΜΜ του Λονδίνου μετά την πρώτη χαλάρωση των μέτρων- Reuters

Ένας 14χρονος που δεν είχε υποκείμενα νοσήματα πέθανε στο Ηνωμένο Βασίλειο από μια φλεγμονώδη ασθένεια, τα συμπτώματα της οποίας παραπέμπουν στο σύνδρομο Kawasaki. 

Ανησυχία για δύο παιδιά πoυ νοσηλεύονται με Kawasaki

Ο έφηβος ήταν μεταξύ των οκτώ ανηλίκων που προσβλήθηκαν από αυτή τη σπάνια ασθένεια και νοσηλεύτηκαν τον Απρίλιο στο παιδιατρικό νοσοκομείο Εβελίνα του Λονδίνου. Σύμφωνα με την ιατρική επιθεώρηση The Lancet, που επικαλείται τους γιατρούς του, παρέμεινε για έξι ημέρες στην εντατική και βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 μετά τον θάνατό του.

Βρετανία: Σοβαρή φλεγμονώδης νόσος «χτυπά» θανατηφόρα τα παιδιά

Τα υπόλοιπα παιδιά επέζησαν, διευκρίνισε η ιατρική διευθύντρια του νοσοκομείου, η Σάρα Χάνα, μιλώντας στο βρετανικό πρακτορείο Press Association.

Συνολικά, περίπου 50 παιδιά που έχουν προσβληθεί από αυτή τη σοβαρή φλεγμονώδη νόσο είχαν εισαχθεί μέχρι την Τρίτη σε αυτό το νοσοκομείο της βρετανικής πρωτεύουσας. Σχεδόν τα μισά έχουν ήδη επιστρέψει στο σπίτι τους.

Βρετανία: Αυξάνονται τα περιστατικά νοσηλείας παιδιών σε ΜΕΘ

Τα περισσότερα από τα παιδιά είναι σχολικής ηλικίας και ορισμένα είναι κάτω των 5 ετών. Στη συντριπτική πλειονότητά τους η υγεία τους ήταν καλή προτού να αρρωστήσουν. Μόνο «ένας μικρός αριθμός» από αυτά βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με την Δρα  Χάνα.

Η νόσος που θυμίζει το σύνδρομο Kawasaki

H φλεγμονώδης νόσος εμφανίστηκε πρόσφατα και θυμίζει το σύνδρομο Kawasaki, τα αίτια του οποίου είναι απροσδιόριστα. Οι μικροί ασθενείς –είτε έχουν προσβληθεί από την Covid-19 είτε όχι– εμφανίζουν υψηλό πυρετό, πόνους στην κοιλιακή χώρα, συμπτώματα στο γαστρεντερικό και φλεγμονή στην καρδιά. 

Στα τέλη Απριλίου ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανέφερε ότι οι υγειονομικές αρχές προσπαθούν να καθορίσουν αν υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ του νέου κορονοϊού και αυτής της νόσου.

Παρόμοια συμπτώματα σε παιδιά από διάφορες χώρες

Παρόμοια συμπτώματα έχουν εμφανίσει δεκάδες παιδιά στη Βρετανία αλλά επίσης στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία. Αν και η σύνδεση της νόσου με την Covid-19 δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, οι επιστήμονες τη θεωρούν πολύ πιθανή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top