Κορωνοϊός: Ποιες χώρες αναστέλλουν τις πτήσεις τους προς πληγείσες περιοχές

Ραγδαία η αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως

Ολοένα και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν τις πτήσεις τους από και προς τις πληγείσες χώρες από τον κορωνοϊό, μετά τη ραγδαία εξάπλωση του ιού παγκοσμίως και κατόπιν της κήρυξης ολόκληρης της Ιταλίας σε καραντίνα.

Κορωνοϊός Ιράν: 44 νεκροί από νοθευμένο αλκοόλ - Πίστεψαν τις φήμες ίασης

Η επιδείνωση της επιδημίας του Covid-19 και της ουσιαστικής καραντίνας στην οποία τέθηκε η Ιταλία επηρεάζουν τους αριθμούς των επιβατών και οδηγούν σε ακύρωση χιλιάδων πτήσεων και σε καθυστερήσεις στις παραγγελίες αεροσκαφών. 

Ο ευρωπαϊκός χάρτης του κορωνοϊού- Κρούσματα και θάνατοι ανά χώρα

Δανία

Tο σύνολο της αεροπορικής κυκλοφορίας προς τη Δανία από περιοχές που έχουν πληγεί σκληρά από τον κορωνοϊό, θα σταματήσει από σήμερα σύμφωνα με όσα δήλωσε η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντερικσεν.

«Αργότερα σήμερα το σύνολο της αεροπορικής κυκλοφορίας προς τη Δανία από κόκκινες περιοχές θα ανασταλεί», δήλωσε η Φρέντερικσεν, αναφερόμενη στις περιοχές που έχουν πληγεί σκληρά από τον κορωνοϊό, όπως η βόρεια Ιταλία, το Ιράν και η Νότια Κορέα.

Κορωνοϊός: Στους 18 οι νεκροί από την κατάρρευση ξενοδοχείου στην Κίνα

Βρετανία

Η αεροπορική εταιρία British Airways ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι ανέβαλε όλες τις σημερινές πτήσεις της προς την Ιταλία μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στο σύνολο της χώρας λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε την ακύρωση των πτήσεων προς και από την Ιταλία σήμερα. 

Ιταλία όπως… Ουχάν: Επιδρομή στα σούπερ μάρκετ λόγω καραντίνας

Ελλάδα

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Βόρεια Ιταλία.

Στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι από 9 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Μαρτίου 2020 αναστέλλονται προσωρινά όλα τα αεροδρόμια της Βόρειας Ιταλίας και συγκεκριμένα στις περιοχές (Emilia Romagna, Piedmont, Lombardy και Veneto).

Σημειώνεται ότι η αναστολή πτήσεων ισχύει για όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας και όλες τις αεροπορικές εταιρίες.

Κορωνοϊός: Στο σπίτι οι ευπαθείς ομάδες – Τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν

Μάλτα

Οι αρχές της Μάλτας απαγορεύουν από σήμερα, λόγω κορωνοϊού, στους πολίτες να ταξιδέψουν στην Ιταλία.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε μετά τον εντοπισμό του τέταρτου επιβεβαιωμένου κρούσματος στη χώρα και ενώ η Ιταλία είναι σε καραντίνα.

Συναγερμός στην Ιταλία: Σε καραντίνα ολόκληρη η χώρα λόγω κορωνοϊού

Ισπανία

Η Ισπανία αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις απ’ ευθείας πτήσεις από και προς την Ιταλία, μέχρι και τις 25 Μαρτίου. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, που ανέρχονται στα 9.172.

Κορωνοϊός: Μαγαζί στη Μαδρίτη πουλά κρασί... «Coronavinus»

Σερβία

Η Σερβία έκλεισε τα σύνορά της για τους επισκέπτες από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από το ξέσπασμα του κορωνοϊού, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της ασθένειας.

Η προσωρινή απαγόρευση αφορά όποιον φθάνει «από την Ιταλία, ορισμένες επαρχίες της Κίνας, τη Νότια Κορέα, το Ιράν και την Ελβετία», ανέφερε. 

Συναγερμός στην Ιταλία: Σε καραντίνα ολόκληρη η χώρα λόγω κορωνοϊού

Κίνα

Και το Χονγκ Κονγκ θα θέσει σε καραντίνα όλους τους επισκέπτες από την Ιταλία και από περιοχές της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιαπωνίας για δύο εβδομάδες, από την Παρασκευή 13 Μαρτίου, προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση του κορωνοϊού, ανέφερε σήμερα το γαλλικό προξενείο στην υπό κινεζική κυριαρχία πόλη.

Ο Covid-19 είχε προβλεφθεί σε βιβλία;

Καζακστάν

Το Καζακστάν απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα στους ταξιδιώτες από την Ιταλία λόγω του κορωνοϊού και προσθέτει τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία στον κατάλογο από τις 12 Μαρτίου, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών Ζανταρμπέκ Μπερκσίν.

Ryanair

Και η Ryanair ανακοίνωσε ότι ξεκινούν οι περικοπές στις πτήσεις και από τις 12 τα ξημερώματα, Τετάρτη 11 Μαρτίου, έως τις 12 τα ξημερώματα Τετάρτη 8 Απριλίου. Αυτές τις ημερομηνίες, η Ryanair αναστέλλει όλες τις πτήσεις στο εσωτερικό της Ιταλίας.

Επίσης, από τις 12 τα ξημερώματα της Παρασκευής 13 Μαρτίου έως την Τετάρτη 8 Απριλίου, αναστέλλει όλες τις ιταλικές διεθνείς πτήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top