Κορωνοϊός Ιράν: 44 νεκροί από νοθευμένο αλκοόλ - Πίστεψαν τις φήμες ίασης

Τρίτη χώρα στην παγκόσμια κατάταξη - Στους 291 οι νεκροί από τον Covid-19

Κορωνοϊός Ιράν - Νοσοκομείο Ιράν

Στο Ιράν 44 άνθρωποι πέθαναν από δηλητηρίαση, αφού ήπιαν νοθευμένα αλκοολούχα ποτά έπειτα από φήμη που διαδόθηκε, σύμφωνα με την οποία το οινόπνευμα βοηθά στη θεραπεία από τον νέο κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Στο σπίτι οι ευπαθείς ομάδες – Τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που απαγορεύεται η πώληση και η κατανάλωση αλκοόλ, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν τακτικά περιπτώσεις δηλητηρίασης από νοθευμένο αλκοόλ. 

Μετά τις φήμες για την ευεργετική επίδραση του οινοπνεύματος στην αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, τουλάχιστον 44 άνθρωποι πέθαναν από δηλητηρίαση τις τελευταίες ημέρες. 

 

Κορωνοϊός: Στους 18 οι νεκροί από την κατάρρευση ξενοδοχείου στην Κίνα

Σύμφωνα με το Irna, στην επαρχία Χουζεστάν, στο νοτιοδυτικό Ιράν, έχουν καταγραφεί οι περισσότερες δηλητηριάσεις, συνολικά 36. Ο αριθμός των θυμάτων της Covid-19 στην ίδια επαρχία είναι 18, μετέδωσε το πρακτορείο. 

Χθες το τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο, είχε αναφέρει ότι 218 άνθρωποι νοσηλεύονταν με συμπτώματα δηλητηρίασης στην Αχβάζ, πρωτεύουσα της Χουζεστάν. 

Ιταλία όπως… Ουχάν: Επιδρομή στα σούπερ μάρκετ λόγω καραντίνας

Οι άνθρωποι αυτοί πίστεψαν «τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες η κατανάλωση οινοπνεύματος είναι αποτελεσματικός τρόπος για τη θεραπεία (των ασθενειών) που συνδέονται με τον νέο κορωνοϊό», είχε εξηγήσει ο αξιωματούχος. 

Το Ιράν είναι η τρίτη χώρα παγκοσμίως, μετά την Ιταλία και την Κίνα, που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό, με επίσημο απολογισμό τους 291 νεκρούς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top