Κινηματογραφική απόδραση: 80 κρατούμενοι βγήκαν από τούνελ 26 μέτρων

Μέλη της πιο ισχυρής συμμορίας στη Βραζιλία οι δραπέτες

Η είσοδος του τουνέλ στην Παραγουάη

Ογδόντα φυλακισμένοι απέδρασαν μέσω υπόγειας στοάς μήκους 26 μέτρων από φυλακή της Παραγουάης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι από τους δραπέτες είναι μέλη ισχυρής συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος της Βραζιλίας και κατάφεραν να σκάψουν το τούνελ με την ανοχή μερίδας σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Αρχηγός συμμορίας πήγε να αποδράσει προσποιούμενος την κόρη του

Επρόκειτο για «μια επιχείρηση που χρειάστηκε πολλές ημέρες» και ήταν πρακτικά «αδύνατον» τα στελέχη του προσωπικού της φυλακής «να μην είχαν συνειδητοποιήσει πως έφευγαν» κακοποιοί, υπογράμμισε η Πέρες, συμπεραίνοντας πως «προφανώς πληρώθηκαν».

Ο διευθυντής της φυλακής της πόλης καθαιρέθηκε, μαζί με άλλα έξι στελέχη του σωφρονιστικού καταστήματος, σύμφωνα με δήλωση της Παραγουανής Υπουργού Δικαιοσύνης.

H ληστεία «του αιώνα» στην Παραγουάη: 40 εκατ. δολάρια, 4 νεκροί και τρεις ώρες «μάχης»

Μέλη της ισχυρότερης μαφίας στη Βραζιλία οι δραπέτες

Οι περισσότεροι έγκλειστοι που απέδρασαν είναι μέλη της συμμορίας Primeiro Comando da Capital, της ισχυρότερης στη Βραζιλία, σύμφωνα με τις παραγουανές αρχές.

Η περιοχή των συνόρων κοντά στην Πέδρο Χουάν Καμπαγέρο θεωρείται πως αποτελεί μέρος οδού διακίνησης ναρκωτικών και όπλων και εστία άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων, στις οποίες πρωτοστατούν συμμορίες όπως η PCC και η ανταγωνίστριά της “Comando Vermelho”.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top