Εξελίξεις με την ασθενή που γέννησε ενώ ήταν 14 χρόνια φυτό

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της μονάδας - Ψάχνουν ποιος την κακοποίησε

Δείτε στο video το χρονικό της σοκαριστικής υπόθεσης

Την παραίτησή του υπέβαλε ο επικεφαλής της εταιρίας διαχείρισης μονάδας για ψυχικά ή σωματικά ασθενείς στην Αριζόνα των ΗΠΑ, μετά την περίπτωση νοσηλευόμενης γυναίκας που γέννησε ενώ βρισκόταν σε κατάσταση φυτού εδώ και 14 χρόνια.

«H παραίτηση του Μπιλ Τίμονς έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το διοικητικό συμβούλιο», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Απίστευτη υπόθεση: Γέννησε ενώ είναι σε κώμα εδώ και 14 χρόνια!

Ψάχνουν να βρουν ποιος την κακοποίησε σεξουαλικά

Η σοκαριστική αυτή υπόθεση έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, καθώς κανείς δεν είχε καταλάβει όλο αυτό το διάστημα ότι ήταν έγκυος.

Η γυναίκα ήταν ασθενής στη συγκεκριμένη κλινική για περισσότερο από μία δεκαετία και είχε ανάγκη από 24ωρη φροντίδα.

Παρόλο που βογκούσε, κανείς δεν καταλάβαινε ποιο ήταν το πρόβλημα και δεν είχε αντιληφθεί ότι ήταν έγκυος.

Η αποκάλυψη έγινε όταν η ασθενής μπήκε στη διαδικασία του τοκετού, γεννώντας τελικά στις 29 Δεκεμβρίου.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες για σεξουαλική επίθεση, ενώ το όνομα της γυναίκας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Ο Γκάρι Όρμαν, ο επικεφαλής αντιπρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας, δήλωσε ότι «δε θα δεχτεί τίποτα λιγότερο από μια πλήρη αναφορά για αυτή την απολύτως φρικτή κατάσταση. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να εγγυηθούμε την ασφάλεια του καθένα από τους ασθενείς και τους υπαλλήλους μας».

Κι άλλες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση

Δημοσίευμα της New York Times αναφέρει ότι έχουν προκύψει νέες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, περιλαμβανομένης της ανεπαρκούς τήρησης της ιδιωτικότητας των ασθενών όταν ήταν γυμνοί ή όταν έκαναν ντους.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Φοίνιξ δήλωσε ότι «το ζήτημα βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό διερεύνηση» αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση.

Το πρωτόκολλο στην κλινική άλλαξε, είπε η πηγή, και πλέον οι άνδρες υπάλληλοι πρέπει να συνοδεύονται από μια γυναίκα όταν εισέρχονται στο δωμάτιο μιας γυναίκας ασθενούς.

Η κλινική Hacienda HealthCare ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές.

Στην ιστοσελίδα της η κλινική αναφέρει ότι παρέχει φροντίδα για τους «ιατρικά ευάλωτους και χρόνια πάσχοντες εφήβους, για βρέφη, παιδιά και νέους καθώς και για όσους έχουν ψυχικά και αναπτυξιακά προβλήματα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top