Moναχικοί λύκοι οι δράστες που σκότωσαν τις Σκανδιναβές τουρίστριες

Τη μία την αποκεφάλισαν και το κατέγραψαν σε video

μαροκο

«Μοναχικοί λύκοι» είναι οι τέσσερις δράστες που δολοφόνησαν τις Σκανδιναβές τουρίστριες στο Μαρόκο, αποκεφαλίζοντας τη μία στο όνομα του ISIS.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, οι Αρχές θεωρούν ότι οι ύποπτοι του φρικιαστικού εγκλήματος στο όρο Άτλας, έδρασαν με δική τους πρωτοβουλία, παρά το γεγονός ότι είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Μαρόκο: Video-σοκ δείχνει την άγρια δολοφονία των Σκανδιναβών τουριστριών

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία του Μαρόκο, τις φωτογραφίες των τριών από τους τέσσερις συλληφθέντες. Πρόκειται για νεαρούς άνδρες, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, που διέμεναν σε διάφορες γειτονιές του Μαρακές

Εκτός από τους τέσσερις δράστες, συνελήφθησαν και άλλα εννέα άτομα, με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας και πληροφοριών, να αποκαλύπτει πως απετράπη μια τρομοκρατική ενέργεια στο βασίλειο.

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας

Η Λουίζα Βεστάγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και η Μάρεν Γιούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία, βρέθηκαν δολοφονημένες νωρίς το πρωί της περασμένης Δευτέρας κοντά στο χωριό Ιμλίλ, τόπο συγκέντρωσης και αναχώρησης για το Όρος Τουμπκάλ, την ψηλότερη βουνοκορφή στην Αφρική, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για πολλούς τουρίστες.

Η 24χρονη Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν, από τη Δανία

Οι τέσσερις ύποπτοι, ηλικίας μεταξύ 25 και 33 ετών, είχαν πάει στο Ιμλίλ με σκοπό να διαπράξουν κάποιο έγκλημα, χωρίς όμως να έχουν επιλέξει στόχο εκ των προτέρων.

Μάλιστα φρόντισαν να τραβήξουν και σε video τον αποκεφαλισμό της μίας τουρίστριας. Τα πλάνα εξετάζουν καρέ καρέ οι Αρχές. Η Νορβηγική αστυνομία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως «είναι πιθανόν αληθινό». Στο φρικιαστικό video ακούγονται ανδρικές φωνές να φωνάζουν «είναι το θέλημα του Αλλάχ» και «αυτό είναι για τη Συρία», αποκαλώντας τις νεαρές κοπέλες «εχθρούς του θεού».Το εν λόγω video εξετάζει και η αστυνομία της Δανίας, η οποία προς το παρόν δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο. 

Η 28χρονη Μάρεν Ούλαντ, από τη Νορβηγία

Οι Αρχές του Μαρόκο από την άλλη, δεν είναι σίγουρες για την αυθεντικότητα του video, υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει φόντο» και ότι «τα ρούχα του θύματος» δεν ταιριάζουν με «αυτά που φόραγε στην πραγματικότητα».

Ποιοι είναι οι άνδρες που έχουν συλληφθεί

Είχαν ορκιστεί πίστη στο ΙΚ σε βίντεο που γύρισαν την Παρασκευή πριν βρεθούν τα πτώματα των δύο νεαρών γυναικών, αλλά πάντως δίχως να συνεννοηθούν με την οργάνωση ή οποιονδήποτε στο εξωτερικό, σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας του Μαρόκο.«Το έγκλημα δεν διαπράχθηκε σε συντονισμό με το ΙΚ», τόνισε. «Οι μοναχικοί λύκοι δεν χρειάζονται την έγκριση του ηγέτη τους», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει το πώς οι μαροκινές αρχές κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα.

Η 24χρονη Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν, από τη Δανία

Όπως αποκάλυψε, οι τέσσερις δράστες κατάγονται από περιοχές στα προάστια του Μαρακές, έβρισκαν μόνο εποχικές θέσεις δουλειάς στον ανεπίσημο τομέα και είχαν χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Οι άλλες εννέα συλλήψεις έγιναν σε διάφορες πόλεις του Μαρόκου, ενώ κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές, κυνηγετικά τουφέκια για τα οποία δεν είχαν εκδοθεί άδειες, μαχαίρια και υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βομβών στις εφόδους που έκαναν οι αρχές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.'

Η 28χρονη Μάρεν Ούλαντ, από τη Νορβηγία
 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top