Μαρόκο: Video-σοκ δείχνει την άγρια δολοφονία των Σκανδιναβών τουριστριών

Τις σκότωσαν πιστοί του ISIS - Τη μία την αποκεφάλισαν

Video-σοκ που δείχνει την άγρια δολοφονία των δύο Σκανδιναβών τουριστριών και τον αποκεφαλισμό της μίας στο Μαρόκο, εξετάζουν καρέ-καρέ οι Αρχές.

Τα πτώματα της 24χρονης Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν, από τη Δανία, και της 28χρονης Μάρεν Ούλαντ, από τη Νορβηγία, βρέθηκαν τη Δευτέρα στο Όρος Άτλας, καθ΄οδόν προς το Τουμπκάλ, την υψηλότερη κορυφή της βορείου Αφρικής και δημοφιλή προορισμό για τους ορειβάτες.

Tουρίστριες βρέθηκαν με κομμένο τον λαιμό στο Μαρόκο

Η 28χρονη Μάρεν Ούλαντ, από τη Νορβηγία

Οι τέσσερις ύποπτοι που συνελήφθησαν, φέρονται να είναι φανατικοί του ISIS. Οι μαροκινές αρχές ανακοίνωσαν πως είχαν δηλώσει πίστη στο ΙΚ σε βίντεο που ανήρτησαν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης πριν από τις δολοφονίες. Eκτός από τους τέσσερις άνδρες που φέρονται να είναι οι αυτουργοί των άγριων δολοφονιών, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη άλλων εννέα ατόμων που συνδέονται με τους δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας.
 

Η 24χρονη Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν, από τη Δανία

Το ξεχωριστό video, όπου απεικονίζονται οι δολοφονίες, έχει αναρτηθεί σε social media με τη νορβηγική αστυνομία να αναφέρει πως «είναι πιθανόν αληθινό». Στο φρικιαστικό video ακούγονται ανδρικές φωνές να φωνάζουν «είναι το θέλημα του Αλλάχ» και «αυτό είναι για τη Συρία», αποκαλώντας τις νεαρές κοπέλες «εχθρούς του θεού».Το εν λόγω video εξετάζει και η αστυνομία της Δανίας, η οποία προς το παρόν δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο. 

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία του Μαρόκο, τις φωτογραφίες των τριών από τους τέσσερις συλληφθέντες. Πρόκειται για νεαρούς άνδρες, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, που διέμεναν σε διάφορες γειτονιές του Μαρακές

«Όσον αφορά την αποτίμηση του βίντεο που φέρεται να δείχνει τις δολοφονίες, απομένει ακόμα να γίνει κάποια τεχνική ανάλυση και αποτίμηση», ανέφερε σε μια δήλωση το Εθνικό Γραφείο Διερεύνησης Εγκλημάτων. Η αστυνομία της Δανίας δεν έχει κάνει προς το παρόν κανένα σχόλιο.

Αύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τη νορβηγική πρεσβεία στη μαροκινή πρωτεύουσα Ραμπάτ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις οικογένειες των θυμάτων και για την καταδίκη της τρομοκρατίας. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν «δηλώσει» στο Facebook ότι θα συμμετάσχουν. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top