Δεν υπάρχει ζωντανό παιδί στο σχολείο που κατέρρευσε - 273 οι νεκροί στο Μεξικό

Χάνεται η ελπίδα στα συντρίμμια

Τους 286 έφτασαν οι νεκροί από το φονικό σεισμό στο Μεξικό. Κάθε λεπτό που περνάει, τόσο απομακρύνονται οι ελπίδες των συγγενών όσων έχουν θαφτεί στα ερείπια. Η ελπίδα ενός ολόκληρου έθνους μετατράπηκε σε οργή όταν αποκαλύφθηκε το φιάσκο με τη μικρή εγκλωβισμένη Φρίντα. Το κορίτσι για το οποίο αγωνιούσαν δεν ήταν υπαρκτό πρόσωπο. 

Απόγνωση και οργή στο Μεξικό, μετά την αποκάλυψη πως η μικρή Φρίντα, το σύμβολο της τραγωδίας, δεν βρέθηκε ποτέ. Δεν υπήρξε 12χρονη ζωντανή, θαμμένη στα ερείπια, λένε οι αρχές.

Οι διασώστες, όμως, δεν το βάζουν κάτω. Με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, συνεχίζουν να μπαίνουν κάτω από τα ισοπεδωμένα κτίρια.

Όπως μετέδωσε το BBC, «πρόκειται για επιχείρηση διάσωσης. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι, όπως και μηχανήματα, που δουλεύουν στα ερείπια. Άνθρωποι απομακρύνουν κουβάδες με ερείπια χέρι με χέρι... Υπάρχουν, επίσης, γιατροί έτοιμοι να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε όποιον απεγκλωβιστεί».

Ο εγκέλαδος κατέστρεψε ακόμη και καινούρια κτίρια, εγείροντας ερωτήματα όσον αφορά στην τήρηση του κώδικα για την αντισεισμική προστασία των κτιρίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top