Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των διασωθέντων από το φονικό σεισμό στο Μεξικό – «Μέσα σε 30 δευτερόλεπτα κατέρρευσε το σχολείο»

«Έτρεμε η γη και είδα να χάνονται οι συμμαθητές μου»

Ανείπωτη είναι η τραγωδία μετά από τον ισχυρό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ που ισοπέδωσε δεκάδες κτίρια στο Μεξικό, σκοτώνοντας τουλάχιστον 230 ανθρώπους, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του μικρού Luis Carlos Tome, ο οποίος βρισκόταν στο σχολείο που κατέρρευσε την ώρα του σεισμού.

Κλαίγοντας ο μικρός μαθητής περιγράφει τα φονικά 30 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια των οποίων το είδε το σχολείο του να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος και πολλούς συμμαθητές του να θάβονται κάτω από τα συντρίμμια.

«Κάναμε αγγλικά, όταν το έδαφος άρχισε να τρέμει. Φώναξα στους συμμαθητές μου πως κάνει σεισμό, κανένας συναγερμός δεν ακούστηκε. Τότε πήρα την πιο σημαντική απόφαση της ζωής μου, που ήταν να μην πάω προς τα αριστερά, που το κτίριο κατέρρευσε πρώτα. Πήγα δεξιά με τους φίλους μου», είπε στους δημοσιογράφους και συνέχισε:

«Έβλεπα ανθρώπους γύρω μου την μια στιγμή και την άλλη δεν υπήρχαν… μόλις βγήκαμε έξω είδαμε ότι όλο το σχολείο είχε πέσει. Βλέπαμε μόνο σκόνη και το μόνο που κάναμε ήταν να καλυφθούμε. Έψαξα για τη δασκάλα μου αλλά δεν την έβλεπα πουθενά. Σε 30 δευτερόλεπτα το σχολείο μου είχε καταρρεύσει και δεν ξέρω ούτε πώς σώθηκα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top