Οικογένεια ξεκληρίστηκε από τον σεισμό την ώρα που βάφτιζε το μωρό της - Τριήμερο εθνικό πένθος στο Μεξικό

Ο αριθμός των νεκρών ολοένα και αυξάνεται

Εθνικό πένθος στο Μεξικό, όπου ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό ολοένα και αυξάνεται. Μια 11μελής οικογένεια ξεκληρίστηκε την ώρα που βάφτιζε το μικρότερο μέλος της, ένα κοριτσάκι δυο μηνών. Και το μωράκι ξεψύχησε στα ερείπια της εκκλησίας.

Η οσμή του θανάτου απλώνεται πάνω από το Μεξικό. Περισσότεροι από 245 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, μετά το χτύπημα του εγκέλαδου και εκατοντάδες βρίσκονται θαμμένοι στα συντρίμμια. Μια ολόκληρη οικογένεια ξεκληρίστηκε, όταν κατέρρευσε εκκλησία, κατά τη διάρκεια βάφτισης.

Ανάμεσα στα θύματα και το μόλις δυο μηνών βρέφος, το οποίο βαφτιζόταν.

Ακούραστοι οι διασώστες και πάρα πολλοί εθελοντές παλεύουν στα συντρίμμια. Ικανοποίηση, όταν ανασύρουν ζωντανούς...

Με την Πόλη του Μεξικού και τις γύρω περιοχές σχεδόν ισοπεδωμένες σε πολλές γειτονιές, αλλά και τον τρόμο του εγκέλαδου, πολλοί έμειναν χωρίς σπίτι.

Συγκλονισμένη η ηθοποιός Salma Hayek

Βαθιά συγκλονισμένη είναι η μεξικανή ηθοποιός, Salma Hayek.

«Μετά τον σεισμό του 1985, οπότε κι εκκενώσαμε το κτίριό μας, πολλοί φίλοι πέθαναν, ανάμεσά τους κι ένας θείος που ήταν πολύ αγαπημένος μου. Ξεκινώ μια εκστρατεία, προσπαθώντας να συγκεντρώσω χρήματα για να βοηθηθούν οι οικογένειες που περνούν αυτόν τον εφιάλτη στο Μεξικό. Εκλιπαρώ για την μεγαλοκαρδία σας, τη συμπόνια σας. Για αρχή, εγώ δίνω 100.000 δολάρια».

Ο Μεξικανός πρόεδρος έχει κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top